Zanimivosti

ODKRIJTE PRAVO ITALIJANSKO KAVO Z NESPRESSO ISPIRAZIONE ITALIANA

Oglasno sporočilo
30. 1. 2020, 11.15
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 11.47
Deli članek:

Lausanne, Švica – Nespresso predstavlja Ispirazione Italiana, intenzivno linijo kav. S tem predstavljamo tudi dve novi mešanici, ki bosta obogatili trenutno linijo intenzivnih espresso in ristretto kav. To zbirko sedmih mešanic kave je navdihnila kultura in tradicija pitja kave italijanskih mest: Rim (Roma), Firence (Firenze), Palermo, Neapelj (Napoli), Genova in Benetke (Venezia).

Linija kav ˝Ispirazione Italiana˝ je poklon italijanski bogati kulturi pitja kave

ZGODBA ZA MEŠANICAMI

Italija je v samem srcu Nespresso-vega DNK. Nespresso zgodba se je začela pred več kot 30 leti s preprosto, a revoluciarno idejo, ki jo je navdihnil kavni aparat, katerega je izumil italijan Luigi Bezzera leta 1905, s katerim je želel vsakemu ponuditi možnost, da si lahko pripravi popolno skodelico espresso kave, kot pravi barista v Italiji. Danes se več kot 75% kave v Italiji popije doma, kar je postalo velik del italijanske kulture. S to linijo Nespresso svojim uporabnikom prinaša bogatost italijanske kavne obrti, navdihnjene iz raznolikosti italijanskih mest. Ispirazione Italiana linija želi ustvariti espresso in ristretto kave, kakršne ljubitelji kave lahko uživajo v Italiji in so rezultat kreativnosti in znanja strokovnjakov praženja kave iz vseh regij Italije.

ISPIRAZIONE ITALIANA: nova stalna linija kav

Ispirazione Italiana želi ljubitelje kave popeljati na Nespresso popotovanje po Italiji, na katerem lahko sami odkrijejo te intenzivne kavne arome. Nespresso izbor kav in njihova imena se razvijajo, da boljše predstavljajo strokovno znanje posameznih regij Italije, od katerih so bile navdihnjene.
Skrbno izdelana, vsaka kava pooseblja bistvo mesta, ki je služilo kot navdih za to kavo. Naj bo to vpliv začimb severne Afrike v Palermu ali globoka, bogata zgodovina Rima – to so te lokalne posebnosti, zaradi katerih je ta linija kav pravi užitek.


NOVO Ispirazione Napoli:
Globoko vkoreninjen kavni ritual iz ulic Neaplja je navdihnil naš način temnega praženja, kateri mojstrsko razvije kavo do te visoke stopnje intenzivnosti. Ta mešanica kave je začinjena z malo Robuste. Rezultat je žametna, kremna skodelica s posebno gostim telesom in prijetnim, grenkim pookusom. Poklon znanju praženja italijanske prestolnice kave.

NOVO Ispirazione Venezia
Benetke imajo dolgo zgodovino uvažanja kave s celega sveta in strokovnega praženja le-te, da bi uravnovesili njihove raznolikosti. Muza naše skodelice: delikatno aromatična, vsi elementi uravnovešeni v harmoniji, karamelne note in polno telo.

Ispirazione Ristretto Italiano
Kapljica bogatega okusa: bistvo italijanske kulture pitja kave. Ta mešanica je bila navdihnjena iz ambasadorja vseh italijanskih kav, ristretta. Nismo želeli posnemati, ampak ustvariti našo popolno verzijo. Dolgo praženje za telo, kratko praženje za sadne note - ta kava je kombinacija vsega, kar smo odkrili v tej italijanski skodelici.
Na voljo tudi v brezkofeinski različici.

Ispirazione Firenze Arpeggio
Ta izvrstna mešanica je pravi odraz kulturne pomembnosti Firenc. Intelektualno središče v srcu Italije, ki združuje vplive celotne države. Način praženja Ispirazione Firenze Arpeggio združuje te raznolike vplive s kombinacijo sadnih not, ki so značilne za sever Italije in kakavnih not z juga Italije. Tako nastane žametna, gosta in kremna skodelica.
Na voljo tudi v brezkofeinski različici.

Ispirazione Palermo Kazaar
Ispirazione Palermo Kazaar odlikuje dolgo, temno praženje v kombinaciji z visoko vsebnostjo Robuste. Na stičišču vplivov iz Afriške in Arabske kulture je Palermo pravo mesto iz sanj. Rezultat je posebno intenzivna, sirupasta, lesnata in začinjena kava, okronana z zelo temno, gosto kavno kremo.

Ispirazione Roma
Vonjave, ki se vijejo iz tradicionalnih Rimskih kavarn, pričajo o bogati zgodovini, polni nasprotij: priljubljeni okusi, kaljeni z eleganco prestolnice. Ta prepletenost se zrcali v nežnem praženju, ki uravnovesi intenzivnost, prefinjenost in bogat okus te kave z rahlo svežino.

Ispirazione Genova Livanto
Mornarji iz tega pomembnega trgovskega mesta so krmarili po vsem svetu v iskanju nešteto arom in okusov. Kave iz Latinske Amerike so bile med zakladi, katere so prinesli iz njihovih popotovanj. Ispirazione Genova Livanto je srednje pražena mešanica, ki združuje zaokrožene okuse Brazilske, Kolumbijske in Gvatemalske kave, okronane z značilno sladko karamelno noto.

Maja Milovanović Coffee ambassador
˝Že več kot 30 let se naša ekipa, sestavljena iz pražilcev kave, prehranskih znanstvenikov, strokovnjakov za okuse in inženirjev, podaja na pot raziskovanja, da bi ustvarila mešanice, katere je navdihnila italijanska bogata kultura pitja kave. Zelo smo veseli, da smo ustvarili stalno linijo kav, ki se osredotoča na bogato zgodbo Nespressa in omogoča strankam, da ustvarijo isti stil kave, kot bi jo dobili v italijanski kavarni.˝

Ispirazione Italiana bo na voljo na spletni strani in v Nespresso butiku od 24. 1. 2020. Za več informacij o Nespresso Ispirazione Italiana liniji kav, vključno z recepti, obiščite https://www.nespresso.si/.