Zanimivosti

Tukaj je nagrada za tiste, ki varujejo okolje!

Oglasno sporočilo
29. 1. 2020, 14.00
Posodobljeno: 30. 1. 2020, 10.55
Deli članek:

Zemlja je v najslabšem stanju do zdaj. Onesnaževanje je začelo prinašati številne grozljive posledice, ki jih lahko vsak dan spremljamo v novicah iz vsega sveta.

Odgovornost je na vseh nas! Ste tudi vi zaskrbljeni glede razpleta dogodkov in ekološke ogroženosti našega planeta? Tukaj je eden izmed predlogov, kako lahko nekaj doprinesete – in hkrati s te še profitirate!

ODVRŽENA PLASTIKA SE VRNE NA VAŠ KROŽNIK

Vsako leto v morje odvržemo 8 milijonov ton plastike, navaja ugotovitev World Economic Forum-a iz leta 2016. Odpadna plastika ni biološko razgradljiva, kar predstavlja veliko grožnjo zdravju našega planeta. Ena plastična vrečka lahko razpada med 20 in 1.000 leti, vse dokler se ne razdrobi na čisto majhne delce, nič večje od prahu. Sicer jih ne more več normalno prebaviti nobeno živo bitje, ampak še vedno se popolnoma ne izničijo. Potujejo naprej – preko zraka, vode in zemlje. Vse troje postaja vedno bolj onesnaženo in zastrupljeno. Zrak, ki ga dihamo. Voda, ki jo pijemo. Zemlja, iz katere pobiramo pridelke.

KAKO LAHKO SAMI POZITIVNO PRISPEVATE?

Velike spremembe se začnejo pri najmanjših stvareh. Sploh ne drži, da je en sam človek premalo, da pozitivno prispeva k ohranjanju narave. Preprosta odločitev, da v trgovini ne boste vzeli plastične vrečke, ker ste s seboj prinesli svojo: tisto za večkratno uporabo, platneno, pleteno ali biološko razgradljivo, lahko naredi ogromno spremembo, če samo pomislimo, kako pogosto se odpravimo v trgovino in koliko odpadne plastike proizvedemo, če vsakič vzamemo samo eno vrečko?
Če pod drobnogled vzamemo samo primer Slovenije, nas zmrazi ob podatku, da naš mali narod vsako leto uporabi 400 do 600 milijonov nerazgradljivih plastičnih vrečk. Pridružite se gibanju proti uporabi plastičnih vrečk za enkratno uporabo in doprinesite svoj del k premiku človeštva proti bolj zdravi Zemlji.

ALI LAHKO S TEM TUDI PROFITIRATE?

Vključite se v JYSK-ovo akcijo »Vrečko prinesite, popuste odnesite«
JYSK nagrajuje, ker je to pomembno in želi pozitivno vplivati na odgovornost kupcev do okolja
Kot podjetje, ki s svojo poslovno kulturo nenehno skrbi za dobrobit družbe in vedno daje poudarek ohranjanju narave, se je JYSK s svojo novo akcijo odločil za nenavaden pristop.
Z akcijo »Vrečko prinesite, popuste odnesite«, bo od 30. januarja do 2. februarja 2020, nagradil vse, ki želijo prispevati k ohranjanju narave. Vse, kar morajo storiti, je nakupovati v JYSK-u z lastno vrečo za večkratno uporabo ali kakršno koli drugo vrečo in si tako prislužiti 10% dodatnega popusta na vse izdelke, ki jih zložijo v vrečo. Zanimivo je, da bo dodaten popust veljal tudi na aktualne akcijske popuste, ki jih ima JYSK v svoji ponudbi.

JYSK daje s tem hvalevrednim sporočilom edinstven primer družbi, kako pozitivno vplivati na odgovorno vedenje kupcev do okolja in ga varovati pred vrečkami za enkratno uporabo, ki bi sicer končale zavržene v naravi.

„V Sloveniji se zavedanje o škodljivosti vrečk za enkratno uporabo šele prebuja, s to pobudo pa želimo aktivno vplivati na družbo in pokazati, kako pomembno je to. Zaradi proizvodnje plastičnih vrečk se porabljajo naravni viri in energija, kup smeti pa predstavlja veliko nevarnost tako za rastline in živali, kot za vse nas", je izjavila Vesna Kukić Lončarič, generalna direktorica JYSK Slovenija, Hrvaška, BiH in Srbija.