STRES

Eterična olja za 1001 razvajanje

T.D.
19. 1. 2020, 17.02
Posodobljeno: 19. 1. 2020, 17.03
Deli članek:

V času, ko nas stres, negotovost in strah spremljajo skoraj na vsakem koraku, je zelo tolažilna misel, da si lahko pomagamo zelo preprosto in dokaj poceni.

Profimedia
Eterična olja in izparilnik lahko nesete s seboj tudi na potovanje.

Dovolj je, da kanemo nekaj kapljic izbranega eteričnega olja v kad ali izparilnik, ga zmešamo v oljno mešanico za masažo glave ali pa si pripravimo oblogo za obraz in že se bomo počutili bolje. Stres bo odplaval neznano kam, samozavest nam bo narasla in spet bomo trdno držali notranje ravnovesje.

Kopeli dvignejo energijo

Eterična olja pogosto uporabljamo v kopelih. V vodo jih kanemo, tik preden stopimo v kad, vendar do največ deset kapljic (metinega ali katerega drugega, ki povzroča ščemenje, pa samo od tri do štiri kapljice).

Zimska kopel

V dve jedilni žlici mandljevega olja zamešamo dve kapljici eteričnega olja cimeta, dve kapljici eteričnega olja kardamoma in šest kapljic eteričnega olja citrusov. Dobro premešamo in vlijemo v vročo vodo.

Masaže odpravljajo napetost

Še ena možnost uporabe eteričnih olj so masaže. V ta namen eterično olje razredčimo z osnovnim oljem v razmerju največ 20 kapljic na 100 mililitrov osnovnega olja.

Še ena možnost uporabe eteričnih olj so masaže. V ta namen eterično olje razredčimo z osnovnim oljem (mandljevo, sončnično, rumenikovo, kokosovo) v razmerju največ 20 kapljic na 100 mililitrov osnovnega olja. Masiramo tisti del telesa, v katerem čutimo napetost: hrbet, stopala, obraz, noge.

Masažna mešanica za sprostitev

Dvajset mililitrov mandljevega, 10 mililitrov jojobinega in 20 mililitrov makadamijinega olja zmešamo z eteričnimi olji (5 kapljic sivke, 3 kapljice kamilice, 3 kapljice vanilje in 3 kapljice petit graina). Olje segrejemo v dlaneh in v krožnih, masažnih gibih nanesemo na telo.

Pomoč pri strahovih, utrujenosti, izčrpanosti

Ne kupujte uspavalnih tablet, pomirjeval in drugih sintetičnih pripravkov, kadar želite pozabiti na skrbi, strahove in si odpočiti od napornega vsakdana. Veliko boljša izbira se eterična olja. Poprova meta, angelika, grenivka in limona so tista, ki najbolj zaležejo, kadar ste v stresu in brez energije. Pomagajte si tako, da jih povohate neposredno iz stekleničke ali kanete kapljico olja na robček in inhalirate.