Pregrešno drage

V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati greh

P.R.
19. 1. 2020, 16.29
Posodobljeno: 19. 1. 2020, 16.37
Deli članek:

No ja, Kekčeva pesem gremo malo drugače, a če bi se njegova Mojca udeležila rdeče preproge in se bliskavicam nastavila s katero od spodnjih torbic, bi si morda požvižgavala malo drugačno besedilo. Kaj si dejansko prepevajo lastnice teh modnih dodatkov, ne vemo, so pa njihovi možje zagotovo zažvižgali ob pogledu na ceno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Torbica 1001 noč, Mouawad, 3,4 milijona evrov

Jasno je – to je zagotovo najdražja torbica minulega leta in ena najdražjih vseh časov, saj v Guinnessovi knjigi rekordov drži svojo pozicijo že vse od leta 2011. Ročno izdelana umetnina je iz 18-karatnega zlata in je okrašena s 105 rumenimi, 56 rožnatimi in 4356 brezbarvnimi diamanti. Za izdelavo so porabili 8800 ur. 

Kelly Rose Gold, Hermes, 1,8 milijona evrov

Prestižna blagovna znamka modnih dodatkov najvišjega cenovnega razreda je za pomoč pri kreiranju te torbice zaprosila draguljarja Piercea Hardyja. Izdelana je iz rožnatega zlata, z vzorcem, ki spominja na krokodilje usnje. Krasi jo 1160 diamantov, ceno pa ji dviguje tudi unikatnost, saj so jih izdelali zgolj 12.

Torbica Hermes Birkin & Ginza Tanaka, 1,26 milijona evrov

Smo že povedali, da je Hermes ena najprestižnejših blagovnih znamk pregrešnih modnih dodatkov na svetu, kajne? V njihovi posebni liniji Birkin so v sodelovanju z japonsko oblikovalko Ginzo Tanaka ustvarili torbico, ki je več kot zgolj to. Izdelana je iz platine, ozaljšana z 2000 diamanti, krasi pa jo ogromen hruškast 8-karatni dragi kamen, ki ga je mogoče odstraniti in nositi kot broško. Tako so vaši modni dodatki usklajeni, kakopak. No ja, če ga le ne boste kiksnili s čevlji. 

Chaine'd Ancre, Hermes, 1,26 milijona evrov

Še vedno smo med poličkami blagovne znamke Hermes. Tretje mesto si s torbico iz linije Birkin po ceni deli kreacija hišnega oblikovalca Pierra Hardyja. Tale umetniški skupek verig je ojačan s 1160 diamanti, izdelali pa so samo tri. 

Kleopatrina listnica, Lana Marks, 360.000 evrov

In že smo padli pod milijonček. Kleopatra, ki je mali ročni torbici posodila ime, zagotovo ne bi bila vesela, so pa navdušene zvezdnice, saj je tale modni dodatek med njihovimi najljubšimi. Kaj jo dela tako posebno? Zagotovo to, da na leto izdelajo zgolj en primerek, ki je seveda po barvi in obliki unikaten. Cena se sicer začne pri 90 tisoč evrih, najdražji primerek, tega na fotografiji, pa si je privoščila kitajska igralka in pevka Li Bingbing, katere ime je na torbici izpisano s 1600 diamanti.