Poslovil se je najnižji človek na svetu, ki je še lahko hodil. Khagendra Thapa Magar, ki je meril 67,09 centimetra, je v petek umrl v eni od nepalskih bolnišnic. Imel je 27 let.

Kot je razkril njegov brat, so ga hospitalizirali zaradi pljučnice.

Da manjšega od njega ni, je overila tudi Guinnessova knjiga rekordov. Ob njegovem slovesu so zapisali, da je skromnemu status navkljub »iz življenja iztisnil vse, kar se je dalo«.

Khagendra Thapa Magar
Profimedia
Bil je obraz nepalskega turizma.

Magar je bil za najnižjega Zemljana prepoznal na njegov 18. rojstni dan leta 2010. »Nimam se za majhnega človeka. Sem velik človek. Upam, da mi bo ta naziv omogočil, da to dokažem in sebi ter svoji družini priskrbim hišo,« je dejal takrat.

Guinnessova knjiga rekordov ima, kar se tiče majhnih ljudi, dve kategoriji: mobilno in nemobilno. V slednji je rekorder Filipinec Junrey Balawing, ki ne more hoditi in stati brez pomoči drugih. Meri 58,93 centimetra. Magarju je naslov pozneje sicer odvzel rojak Chandra Bahadur Dangi, ki je v višino meril 54,6 centimetra, a mu je znova pripadel po Dangijevi smrti leta 2015. Zdaj, ko se je poslovil še Magar, je naslov najnižjega človeka šel Edwardu Hernandezu iz Kolumbije, ki meri 70,21 centimetra.