DRUGAČNO, A LEPO

Pet idej za drugačno božično drevesce

Z.F.
16. 12. 2019, 06.59
Deli članek:

Če še niste postavili božičnega drevesca, pravega ali umetnega, pa ne želite nakupovati, ker ga kasneje nimate kam spraviti, vam ponujamo nekaj izvrstnih nasvetov, kako lahko v svoj dom pričarate božično vzdušje.

Dreamstime
Pričarajte si božično vzdušje.

Praznični december ima svoj čar in jelka tudi. Otroci se veselijo prvih snežink in daril dobrih treh mož, izrezujejo snežinke, verige in druge okraske. Nedvomno se veselijo tudi jelke, ki pa ni nujno, da je klasična. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj kreativnih idej, s katerimi boste očarali.

OKRASITE LESTEV

Če tudi v vašem stanovanju ni več prostora, kamor bi postavili in kasneje pospravili božično drevesce, ga z malo domišljije lahko pričarate tudi z lestvijo, ki jo premore skoraj vsako stanovanje. Lestev okrasite z izbranimi okraski, po želji tudi z lučkami, in si tako pričarajte božično pravljico na »mojstrski« način.

BOŽIČNO DREVO IZ KARTONA

Še en odličen trik, ki vam bo prihranil obilo prostora, a nič manj sladkih božičnih občutij. Za izdelavo takšnega božičnega drevesca potrebujete večji kos kartona, še bolje veliko škatlo, ki jo lahko razstavite. Škatlo razstavite in nanjo naredite obris smrečice ter ga previdno obrežite. Nato uporabite belo ali zeleno pršilo in celotno smrečico prebarvajte. Po želji jo okrasite z okraski in girlandami ter lučkami in postavite ob steno in pritrdite z žebljički.

BOŽIČNE KROGLICE

Pripravite zares čudovit okras svojega doma in precej drugačno novoletno jelko. Potrebujete le božične kroglice različnih velikosti in poljubnih barv. Teh naj bo vsaj petdeset, saj boste tako lažje naredili obliko. Potrebujete okroglo mrežo za žar, ki jo lahko kupite v gradbenih centrih, in tanko žimo. Upoštevajte pravilo, da morajo biti večje krogle najnižje in najdlje od vrha, proti vrhu pa nato nizajte vedno manjše. Enako naredite s privezovanjem na mrežo, odzunaj navznoter. Mrežo nato le dobro pritrdite na strop, še lepše nad luč, ki bo kroglicam dajala sijaj.

SMREČICA IZ KNJIG

Odlična ideja za knjigoljube, ki lahko svoj bralni kotiček tudi sebi na ljubo božično okrasijo. Podobno kot pri božičnih kroglicah tudi tukaj začnite postavitev z najdebelejšimi knjigami in nato v krogu gradite piramido, ki jo nato poljubno okrasite. Lahko pa knjige na sredini razprete in tako polagate drugo nad drugo ter ustvarite čudovito smrečico, polno razburljivih zgodb in pravljičnih svetov.

SMREČICA IZ LUBJA

Pripravite lahko tudi čudovito smrečico iz lubja in okroglega polena, potrebujete pa še dolgo leseno palico, nekaj lepila za les in sveder. Na sredi okroglega polena zvrtajte luknjo, ki bo imela premer palice. Nato luknje izvrtajte še na sredino kosov lubja. Ti morajo biti sveži, saj se vam bodo v nasprotnem primeru drobili. Nekaj lepila nanesite najprej v poleno, nato pa vanj zapičite palico in počakajte, da lepilo prime. Nato na palico nizajte kose lubja, od največjega do najmanjšega. Smrečico iz lubja nato poljubno okrasite.