Zanimivosti

Tega niste vedeli o bonbonih Ricola

Oglasno sporočilo
11. 12. 2019, 15.31
Posodobljeno: 17. 12. 2019, 09.20
Deli članek:

Zelišča so nekaj najdragocenejšega, kar ponuja mati narava. Že sama po sebi imajo zelo blagodejne učinke, v kombinaciji pa delujejo še toliko bolj intenzivno.

Ricola
Zelišča so najdragocenejša naravna zdravila, ki nam jih ponuja mati narava.

S skrivnostnimi močmi zelišč se ljudje ukvarjajo že tisoče let – eden izmed njih je bil tudi Emil Richterich, ki je leta 1940 združil trinajst unikatnih zelišč in ustvaril recepturo za znamenite bonbone Ricola. Gre za kombinacijo rastlin, ki jih povezujemo s številnimi pozitivnimi lastnostmi in blagodejnimi vplivi na telo.

Ricolo sestavljajo naslednja zelišča:

- navadna črna meta
- navadni bedrenec
- zdravilni jetičnik
- navadni slez
- ostrokrpa plahtica 
- bezgovo cvetje
- gozdni slezenovec
- poprova meta
- žajbelj
- navadni rman
- pomladanski jeglič
- ozkolistni trpotec
- vrtni timijan

Ricola
Ricola za gojenje vseh zgoraj naštetih rastlin zelo premišljeno izbira zemljišča.

Gojenje zelišč je ključnega pomena

Ricola za gojenje vseh zgoraj naštetih rastlin zelo premišljeno izbira zemljišča – pri tem pa se drži ključnega merila: ostaja karseda daleč stran od industrijskih območij in večjih cestnih omrežij, znotraj območja švicarskih Alp, kjer ima z Ricolo pogodbo več kot sto samoupravljalnih kmetij. 

Podjetje v Švici upravičeno uživa status pionirja v gojenju zelišč, predstavlja glavni vir prihodka za velik del švicarskih kmetovalcev in zelo pozitivno prispeva h gospodarski klimi.

Ricola
Gre za kombinacijo rastlin, ki jih povezujemo s številnimi pozitivnimi lastnostmi in blagodejnimi vplivi na zdravje.

Vsa ta zelišča najdete v kombinaciji vsakega bonbona, v svojem žepu pa jih lahko povsod nosite s seboj. Verjamemo, da ste vedeli, da jih lahko poližete ali pogrizete – verjetno pa niste vedeli, da lahko iz njih pripravite poživljajoč zeliščni napitek, ki je odličen za zimske dni, ki so nam že pokazali zobe.

Ricola
Podjetje v Švici upravičeno uživa status pionirja v gojenju zelišč.

Vroči napitek Ricola

Sestavine:
300 ml vode
3–4 bonboni Ricola (Originalni zeliščni ali Brusnica)
4 sveži metini listi

Postopek:

Segrejte 300 mililitrov vode, dokler ne zavre. V vrelo vodo dodajte 3–4 bonbone Ricola (Original ali Brusnica). Mešajte, dokler se bonboni popolnoma ne raztopijo. Dodajte štiri sveže metine liste. Vzemite si trenutek zase in preprosto uživajte!

Ricola
Vroči napitek Ricola

S kom pa radi preživljate mirne trenutke ob skodelici čaja? Povejte mu to in se potegujte za dnevne nagrade Ricola TUKAJ.

PR box snip V4