Po aferi povezani s srbskimi čokoladicami

Kolinda s soglasjem za Čokolindo: »Naj se mi smejijo, kolikor se želijo«

R.T.
4. 12. 2019, 11.27
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 15.04
Deli članek:

Predsednica Hrvaške Kolinda Grabar-Kitarović je včeraj odkrila, da je Podravki dala soglasje, da enega od svojih produktov poimenuje Čokolinda. Tako so nadeli tudi ime aferi iz leta 2016, ko se je predsednica opravičevala zaradi srbskih čokoladic v novoletnih darilih za dubrovniške otroke.

Profimedia
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović

Decembra leta 2016 je hrvaška predsednica dubrovniškim otrokom razdelila darila. V darilnem paketu je bila tudi čokoladica srbskega podjetja Pionir iz Subotice, v Dubrovniku pa so se spraševali, zakaj je Kolinda med otroke razdelila srbske izdelke. Predsednica se je otrokom hitro opravičila, ker naj ne bi poznala vsebine božične košarice. To je sprožilo številne negativne komentarje, o aferi "spornih" riževih čokoladic Mony, ki so jo kasneje poimenovali "Čokolinda", pa so pisali tudi tuji mediji. 

Hrvaška predsednica in kandidatka stranke HDZ Kolinda Grabar-Kitarović je na gostovanju v Hrvaškem domu v Križevcih spregovorila o svojih dosedanjih dosežkih in izpostavila, kaj bo zagovarjala, v kolikor dobi novi mandat.

Odkrila pa je tudi, da je hrvaškemu živilskemu podjetju Podravka dala soglasje, da enega od svojih produktov poimenujejo Čokolinda.»Verjamem, da bi se ta izdelek dobro prodajal tako na domačem kot tudi tujem trgu. Meni se lahko smejijo, kolikor se želijo, pomembno je le, da naša država in gospodarstvo rasteta,« je kot piše portal 24sata izpostavila hrvaška predsednica.