Na šoli so letos pripravili že 28. božični semenj. Stojnice, na katerih ponujajo adventne venčke, ki so jih na tradicionalnem dogodku spletli povabljenci, so sicer že pospravili. Škoda, če ste ga zamudili. Na semnju ste namreč dobrodošli!

Če nam je že dovoljeno, predlagamo, da se (ne, ne hitimo) pozanimate, kdaj bo dogodek prihodnje leto, saj ponujajo ne le adventne venčke, ki so jih spletli znani Slovenci, ampak tudi dobrote, ki so jih pripravili učitelji, šolarji in njihovi starši. Učiteljica Branka Strmole Ukmar je pletenje venčkov prvič organizirala leta 1907 ... morda 1906? Da, leta hitro minevajo. Prehitro, če ne znamo uživati ponujenih radosti. In hkrati z razumevanjem, da ima vse svoj namen, sprejemati in prebroditi žalostne trenutke.

wald 06
Vito Tofaj
TV-voditeljica in novinarka Mojca Mavec – čeprav zaradi oddaje Čez planke veliko potuje, si vedno vzame čas za druženje in ustvarjanje na Waldorfski šoli.

V ŠOLI … S SPOMINI

Slednjih, tudi za stalne udeležence dogodka, žal ni malo. Ko odprejo vrata v prostor, kjer ustvarjajo, se vsi spomnijo lepih trenutkov, ki so jih preživeli na druženju z igralcem Gašperjem Tičem, z voditeljem in novinarjem Robertom Bogatajem ... In ne, nista pozabljena, kot tudi ni pozabljena predanost, s katero sta ustvarjala v družbi življenjskih sopotnic Nataše Tič Ralijan in Mete Ornik. In prav ta predanost do ustvarjanja in pomoči – izkupiček sejma vedno namenijo izboljšanju razmer za delo na šoli – je rdeča nit dogodka. In ta je neuničljiva!

wald 08
Vito Tofaj
Pogled skozi nastajajoči adventni venček: modni oblikovalec Tomaž Draž

ADVENTNI VENČKI

Kakorkoli, na koncu srečanja, na klopeh ob steni dvorane, za adventne venčke skoraj ni bilo več prostora, čeprav udeležencev ni bilo največ do zdaj, a so bili prisotni zelo »pridni«. Dogodek tokrat ni minil brez presenečenja, prisotne je namreč na željo prijatelja z arijo iz Figarove svatbe razveselil operni pevec Zdravko Perger.

wald 02
Vito Tofaj
Igralka Alenka Tetičkovič se je prvič pridružila ekipi, ki na Waldorfski šoli redno ustvarja adventne venčke.

wald 04
Vito Tofaj
Vladimir Čadež (do lani član Slovenskega okteta), likovna kritičarka Nelida Nemec in Tanja Babnik, vodja na Waldorfski šoli