Karl Erjavec

Govorica telesa: Iskreno, sproščeno, argumentirano

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo
30. 11. 2019, 21.15
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati.

Arhiv
Karl Erjavec

V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel značilne kretnje predsednika stranke Desus Karla Erjavca.

Iskreno. Široko razprte roke z dlanmi, usmerjenimi proti občinstvu, sporočajo, da govorec misli resno in da je iskren v svojem nagovoru. Odprte dlani so sporočilo občinstvu, da se lahko z govorcem poveže in mu izkaže svojo podporo.

Arhiv
Karl Erjavec

Adamov list. Prekrižane dlani v intimnem polju telesa običajno pomenijo občutek sramu, strahu, podrejenosti ali pa izkazovanje spoštovanja drugim udeležencem, na primer v pričakovanju uradnega sprejema pomembnega gosta ...

Arhiv
Karl Erjavec

Sproščeno. Samozavestna, sproščena drža, ki sporoča, da se počuti zelo domače tam, kjer je. Z eno roko je namreč v višini gumbov na suknjiču, kjer jih hitro in z lahkoto lahko odpne in se sprosti.

Arhiv
Karl Erjavec

Vrednost argumenta. Erjavec tokrat z držo rok in dlani sporoča, da je tematika pogovora podprta tudi s konkretnimi argumenti, ki imajo precej vrednosti za nadaljnji razvoj dogodkov.

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.