Zanimivosti

DARILA ZA MOŠKE: 10 idej za praktična in uporabna darila, ki jih bo vesel vsak moški

Oglasno sporočilo
26. 11. 2019, 13.27
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 15.55
Deli članek:

Odlična ideja in izbira za darilo so orodja. Je nekaj kar je vedno uporabno, dolgotrajno in koristno. Sam nakup orodja je lahka odločitev, katero orodje izbrati pa definitivno eno izmed najtežjih. Naj izberem ročno ali električno orodje? Je poceni orodje dovolj kvalitetno ali je bolje kupiti priznano, a malce dražjo, znamko? Kupiti splošno ali specializirano orodje? Vprašanj, ki se nam ob nakupu pojavijo ni videti konca.

S kupovanjem orodja za partnerja se je srečala že skorajda vsaka ženska. Z lahkoto si predstavljamo, da smo bile v prazgodovini ženske tiste, ki smo moškim podarile lepo izklesane kamne in naostrene (ter olepšane) sulice. Danes svojega orodja sicer ne izdelujemo več, ga pa zato kupujemo. Vendar kje in kakšnega? Pri ogromni izbiri orodij se zlahka počutimo enako izgubljeno kot moški v trgovini z neskončnimi policami ličil.

1. SET ORODIJ PRIMEREN ZA VSAK DOM

Tudi če vaš partner ni idealen “sam svoj mojster” to še ne pomeni, da doma ne potrebujete orodja. Vsako gospodinjstvo potrebuje set osnovnega orodja za manjša popravila in vzdrževanje. Odlična izbira za orodjarskega začetnika je komplet orodij za vrtanje in vijačenje Makita P-90532. V ličnem in kompaktnem kovčku, ki je odličen za shranjevanje, se nahajajo vsi osnovni kosi z nastavki: obročasti 6-kotni ključ, viličasti ključ, magnetno vodilo vijakov, natični ključi, izvijači, imbus ključi, ključ za svečke, adapter za ½”ključ…

(Primerno za: vsak dom, vselitveno darilo, za orodjarskega začetnika).

2. NAJVEČKRAT IZPOSOJENO ORODJE JE…?

Brez kančka dvoma klasičen vrtalnik-vijačnik. Z njim je vrtanje sten, sestavljanje novih omar ter popravilo majavih stolov mačji kašelj. Akumulatorski vrtalnik-vijačnik je nepogrešljivo orodje vsakega doma, ki je danes cenovno dostopno že skorajda vsakemu gospodinjstvu. Večno vprašanje pri nakupu akumulatorskega orodja je: ali je znamka vredna svojega denarja? Mi in naše stranke menimo, da ja! Kvalitetna in profesionalna orodja, ki imajo večletno tradicijo ter garancijo, so in ostajajo sinonim za pameten nakup. Ceneje je kupiti orodje priznane blagovne znamke, ki vam bo služilo leta in leta, kot pa poceni replike orodij trgovskih znamk, ki prenehajo delati po nekaj letih. Lahek in kompakten vrtalnik / vijačnik malih dimenzij za vsestransko rabo je 18 V METABO BS 18, ki je z dvema baterijama, polnilcem in kovčkom odlična ideja za nakup novoletnega darila.

(Primerno za: vsak dom, orodjarskega začetnika, hobi program, profesionalno rabo)

3. PROFESIONALNO ORODJE ZA UREJANJE VRTA

Ste si že kdaj zaželeli, da bi imeli le eno orodje za vsa opravila okrog doma? Potem je akumulatorska multifunkcijska glava MAKITA DUX60 prava rešitev za vas. Z enim orodjem lahko v trenutku kosite, prirezujete živo mejo, rahljate zemljo, obrezujete drevesa in še veliko več. Vse kar potrebujete je čas za menjavo nastavka (kar 10 opcij) in urejanje okolice, vrta, tople grede, sadovnjaka bo enostavno, brezhrupno in ekonomično.

(Primerno za: lastnike hiš in vrtov, manjše kmetovalce).

4. ORODJE ZA PRENOVO IN VZDRŽEVANJE

Če se lotevate prenove stanovanja ali hiše vam bo v veliko pomoč sabljasta žaga. Primerna je za žaganje cevi, lesa, montažnih sten, uporabite pa jo lahko tudi okrog vašega doma, na primer za žaganje vej. Priporočamo večnamensko sabljasto žago BOSCH GSA 18-V-LI, ki se ponaša z najvišjo zmogljivostjo rezanja v svojem razredu, glede na vaše potrebe pa je na voljo več kompletov z različnimi nastavki.

(Primerno za: prenovo doma)

5. ZA MOJSTRE Z RITMOM

Predvsem pri večjih in dolgotrajnejših opravilih ne škodi nekaj zabave. Za mojstre, ki uživajo v glasbi, priporočamo radio za delovišče Milwaukee z zmogljivim audio sistemom, ki je odporen proti udarcem, prahu in vremenskim vplivom. V delavnici ga lahko priključite na električno omrežje, z baterijo Milwaukee pa lahko tudi zunaj deluje do 12 ur in je s tem primeren tudi za prosti čas in izlete.

(Primerno za: vsakogar)

6. ZA MOJSTRE V GIBANJU

Včasih mojster ne rabi več orodja, pač pa ga ima kvečjemu preveč in rabi pomoč predvsem pri prenosu orodja iz delavnice/skladišča do mesta, kjer ga dejansko potrebuje. Za prenos orodja do delovišča je primeren nahrbtnik za orodje MAKITA s številnimi predali za vaša orodja, narejen iz trpežnih materialov z dodatnimi ojačitvami, za lažje prenašanje pa ima vgrajena tudi kolesa in razširljiv ročaj.

(Primerno za: vsakogar)

7. ZA UDOBJE PRI DELU

Če kupujete darilo za mojstra, ki mu vremenske razmere ne preprečijo opravil na prostem, je morda zanj primerna ogrevana jakna MAKITA, narejena iz trpežnih materialov, z akumulatorskim ogrevanjem 3 območij, enostavno pralna in spremenljiva tudi v brezrokavnih. Za mojstre, ki potrebujejo zaščito in delajo pretežno v toplejših pogojih pa so na voljo tudi jakne z akumulatorskim hlajenjem MAKITA, ki zagotavljajo hlajenje in ob tem zagotavljajo tudi zaščito pred soncem, prahom in drugimi mehanskimi vplivi.

(Primerno za: opravila v hladnih ali toplih pogojih, mojstra)

8. VISOKOKAKOVNOSTA SVETILKA

Vsak mojster se občasno sreča z opravilom, pri katerem potrebuje svetilko. Morda je zmanjkalo elektrike in ne delujejo luči, morda je potrebno kaj poiskati v kleti ali na podstrešju ali v prtljažniku avtomobila, mogoče pa sploh ne gre za opravilo in se je mojster z družino odpravil na taborjenje ali pa le kaj išče pod kavčem. Za vsako od omenjenih situacij je primerna MILWAUKEE naglavna LED svetilka. Ker gre za naglavno svetilko so mojstrove roke pri uporabi popolnoma proste, svetlobni snop pa sledi obračanju glave, ob tem pa je še odporna je na prah, stik z vodo, udarce ter stik s kemičnimi snovmi.

(Primerno za: vsakogar)

9. UREJENO DELOVIŠČE

Dober mojster poskrbi, da je po opravilu delovišče urejeno in pospravljeno, velikokrat pa se zgodi, da za to nima ustreznega orodja. Klasični sesalniki pogosto ne zadostujejo za potrebe delovišča, le-tem pa več kot ustreza akumulatorski sesalnik MAKITA DVC-750lz. Primeren je za suho in mokro uporabo, HEPA filter ujame tudi najmanjše delce, je enostavno prenosljiv in lahek, nudi pa tudi možnost uporabe kot puhalnik.

(Primerno za: vsakogar)

10. ČIŠČENJE NA PROSTEM

Pri čiščenju avtomobila in okolice doma je nepogrešljivo orodje visokotlačni čistilnik, saj je enostaven za uporabo, hiter, njegova uporaba pa je tudi veliko zabavnejša od uporabe čistilne gobe. Priporočamo akumulatorski čistilnik za uporabo na prostem BOSCH FONTUS. Odlikujeta ga predvsem prenosljivost in večnamenska uporaba, saj je neodvisen od vodovodne in električne napeljave, na voljo so 4 načini brizganja, krtača Smart Brush in nastavljiv vodni tlak.

(Primerno za: čiščenje avtomobila, vrtne opreme, teras, tlakovcev, domačih živali…)

KER ORODJA NI NIKOLI PREVEČ

Prepričani smo, da se v naši ponudbi na PROKRAFT.si najde še veliko orodja, ki bi bilo primerno za vas ali vašega najljubšega mojstra.