Zanimivosti

5 stvari, ki jih moraš nujno narediti med prazniki!

Oglasno sporočilo
27. 11. 2019, 07.03
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 10.58
Deli članek:

Se tudi ti vsako leto znajdeš v nakupovalni mrzlici pred prazniki? Ali točno zaradi tega – dolgih kolon na cesti, prenasičenih trgovin in vseh izdatkov, povezanih s praznovanjem božiča in novega leta – pozabiš na najbolj osnovno stvar: srečo?

Če je odgovor na to pritrdilen, naj te potolažimo: to se dogaja čisto vsem, vsaj enkrat, v vsej naglici, ki jo ustvarja praznični mesec december. Ravno zato smo se letos odločili, da ti predstavimo seznam petih zadolžitev, ki jih moraš nujno opraviti med letošnjimi prazniki. Vsak predlog pa je opremljen tudi s preprosto rešitvijo, ki vam bo pomagala obdariti vso družino. Izognite se nakupovalni mrzlici s pravočasnimi, ugodnimi nakupi!

NALOGA #1: Preživi čas s svojimi najbližjimi

Prazniki so v osnovi namenjeni temu, da se družina in prijatelji zberemo na enem mestu in si res vzamemo čas drug za drugega. Pozabi na draga darila in na luksuzna oblačila. Vzemi si trenutek za udobje in domačnost. Obišči svoje stare starše, ki si jih letos videl(a) le dvakrat. Preseneti prijateljico s sveže pečenim kolačem. Za en dan obesi vse opravke na klin, pusti umazano posodo in zmečkano perilo – vse te bo počakalo –, zberi svojo družinico, stisnite se pod toplo odejico na kavču in se do solz nasmejte zimzeleni komediji. Veliko toplo odejico lahko najdete v Mani. Namig: če jo pod smrečico nastavite stari mami, ki jo vedno zebe, ji boste zagotovo polepšali mesece, ki prihajajo.

NALOGA #2: Ohranjaj tradicijo

V slovenski kulturi je kar nekaj lepih tradicij – med drugim tudi miklavževanje. Običajno se 5. decembra organizira v vsaki vasi – Miklavž skupaj s parklji in angeli obišče družine z manjšimi otroki in jih opomni na to, kaj so v preteklem letu delali narobe, in tudi na vse tisto, v čemer so se res dobro odrezali. Miklavževo darilo, ki bi tradicionalno moralo vsebovati šibo, suho sadje in pomaranče, lahko opremite še s toplimi nogavicami, ki bodo vaše malčke grele v zimskih dneh. Pri Mani jih dobite že za dobra dva evra!

NALOGA #3: Poskrbi za počitek

Celo leto smo zelo aktivni, hiter tempo življenja nas žene iz službe na cesto, po opravkih in še na tisoč drugih koncev. December je še posebej barvit in intenziven mesec, zato je še toliko bolj pomembno, da poskrbimo za počitek. In kaj je lepšega kot skok v udobno, toplo pižamo, na kavč, s knjigo in kozarcem toplega čaja v roki? Mana ponuja širok nabor bombažnih in plišastih pižam. Za vas, ki ljubite božično vzdušje, imajo na posebni polici pripravljene tudi takšne z božično-novoletnimi motivi!

NALOGA #4: Ne pozabi na humor

Pri darilih smo lahko zelo izvirni, ampak leto za letom po navadi istim ljudem kupujemo darila in tako nam hitro zmanjka idej. Še posebej težko je nakupovati darila za moške, kajne, drage dame? Zato predlagamo, da letos izberete humor. V vsakem primeru bi za svojega partnerja kupili spodnjice ali tople nogavice, imamo prav? Pri Mani najdete najrazličnejše zabavne motive, ki bodo začinili darilo za vašo drugo polovico. No, dragi moški bralci – rdeča je barva strasti in police v Maninih prodajalnah so polne tudi zabavnih kosov rdečega spodnjega perila za ženske.

NALOGA #5: Pripravi si zalogo daril vnaprej

Ne glede na to, kako se sami trudimo ohranjati mirno kri, dolge kolone lahko vznemirijo še tako umirjenega nakupovalca. Bližje ko smo božiču, večje so gneče. Izogni se temu tako, da si zalogo pripraviš vnaprej. S tem boš tudi prihranil, saj se ti ne bo mudilo v zadnjem trenutku v najbližji trgovini nakupiti, karkoli se bo zdelo sprejemljivo. Mana je poskrbela za lična pakiranja zelo ugodnih božičnih daril, ki se jih izplača kupiti na zalogo in nato samo sproti jemati iz omare, ko je to potrebno.

Če boš s seznama odkljukal(a) vsaj tri od zastavljenih petih nalog, ti zagotavljamo, da boš med prazničnimi dnevi, ki prihajajo, zanesljivo – vsaj enkrat – začutil(a) to, kar vsi iščemo in po čemer najbolj hrepenimo: srečo.

Sledi Mani na Facebooku: https://www.facebook.com/ManaSlovenija/