Vrtoglavica

FOTO: Sijaj in cene, ki jemljejo sapo

Pe.R.
23. 11. 2019, 20.41
Posodobljeno: 23. 11. 2019, 21.11
Deli članek:

Zajemite sapo! Tole so zneski, ob katerih se zvrti v glavi, v oči pa bodejo razkošje, eleganca in sijaj. Predstavljamo vam nakit, ki so ga izdelali umetniki in vešči draguljarji, pristal pa je tako v zasebni lasti kot tudi v vitrinah znanstvenih ustanov.

Reuters
Diamantni prstan Pink Star.

Diamant upanja, 226 milijonov evrov

David Bjorgen / Wikipedia
Diamant upanja


Modri diamant velja za enega najdragocenejših diamantov na svetu, 45,42-karatni kamen so odkrili v rudnikih v Indiji in skozi desetletja je zamenjal kar nekaj lastnikov. Leta 1949 ga je kupil Harry Winston, ki ga je pozneje podaril inštitutu Smithsonian, kjer je danes še vedno na ogled. Diamant upanja obkroža 16 belih diamantov in je pritrjen na diamantno ogrlico. Tudi zaradi tega spada med najdražje kose nakita na svetu.

Cvetoča dediščina, 180 milijonov evrov

Justrichest.com
Ogrlica je izdelana iz dragocenih 383,4-karatnih dragih kamnov

Ta dragocena umetnina je delo kitajskega umetnika Wallacea Chana, ki je v nakit vključil figuro netopirja za srečo in figuro metulja za ljubezen, pravijo poznavalci. Ogrlica je izdelana iz dragocenih 383,4-karatnih dragih kamnov. Samo brezbarvni diamanti, ki jih je na tem kosu 19, so vredni več kot 30 milijonov evrov. Prestižno barvno kombinacijo sestavlja še 600 rožnatih diamantov, 114 ledeno zelenih žadeitov in 72 kamnov belega žada.

Broška Pav, 90 milijonov evrov

Marketing91.com
Blešči se iz modrega diamanta.

Tale ekstravaganten kos nakita je izdelek hiše Graff Diamonds, ki ga je svetu predstavila leta 2013. Globoka modrina te prestižnosti se blešči iz modrega diamanta, ki ga obdajajo beli, rožnati, oranžni in rumeni diamanti. Nekaj več kot 3000 20-karatnih dragih kamnov torej.

Diamantni prstan Pink Star, 65 milijonov evrov

Reuters
Vreden je 65 milijonov evrov.

Tale prstan je tako bahav zaradi razvpitega 59,6-karatnega rožnatega diamanta, ki so ga našli v afriških rudnikih. Originalno se je diamant sicer ponašal s 132,5 karata, a se je zmanjšal med oblikovanjem in brušenjem. Rožnata zvezda je brezhibna v vsem svojem sijaju, na dražbi pa jo je kupil kitajski konglomerat Chow Tai Fook Enterprises, ki je diamant predelal v prstan.

Diamanta ogrlica Incomparable, 50 milijonov evrov

Pinterest
Kreacija draguljarne Mouawad.

»Neprimerljiv« bi lahko prevedli ime te ogrlice. Res je, gre za edinstveno kreacijo draguljarne Mouawad, ki jo je svetu predstavila leta 2012 po štirih letih natančnega in trdega dela. Tovrstno ime so ji sicer dali zaradi brezhibnih rumenih 407-karatnih diamantov, ki jih obkroža 18-karatno rožnato zlato v obliki listov. Vse skupaj je ozaljšano še z 90 belimi 230-karatnimi diamanti v obliki kvadratkov, src in hrušk, blazinic, ovalov ...