Zanimivosti

Nič lepše ne ogreje srca kot taka gesta …

Oglasno sporočilo
9. 12. 2019, 08.53
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 08.53
Deli članek:

Praznični čas, praznično vzdušje, peka piškotov, tisočero luči in božične pesmi na vsakem koraku. Če lastnoročno napišete še voščilnico in pošljete po pošti - je ogreto srce zagotovljeno.

Oglasno sporočilo
Takole boste ogreli marsikatero srce.

To je samo nekaj tistih stvari, zakaj preprosto obožujemo čas, ki prihaja.
Z majhnimi otroci dobijo prazniki poseben pomen. Če sem še pred časom naravnost sovražila vse, kar je bilo komercialnega, je sedaj obdobje pred menoj nekaj popolnoma drugačnega.

Kakšni so prazniki z otroci?
Iskreno? Naporni. Ampak izjemno lepi. In prazniki z otroci nas spomnijo na tisto, kar smo nekoč že imeli. In nas vrnejo v naše otroštvo. Peka piškotov za seboj pusti vidne odtise moke, testa, ustvarjalnih perlic in igranja z modelčki po celi kuhinji. Kaj po kuhinji, po celem stanovanju.

Pisanje pisem dobrim možem je poglavje zase. Tisoč in ena želja. Vsaj.
In eno takšnih pisem je nastajalo kar en teden. Zakaj en teden boste rekli? Ker se je vmes zamenjala cela paleta želja in je bilo treba pisma napisati na novo. Za vsak slučaj. Da se Dedek mraz in Božiček ne bosta zmedla in slučajno pomešala daril.

Okraševanje drevesc je še eno tistih opravil, ki poskrbi za celo paleto prilagajanj. Nekdaj steklene, ročno izdelane okraske zamenjajo plastični, zgolj iz praktičnega vidika. Kar ne pomeni, da so iz tega razloga manj čarobni.

Oglasno sporočilo
Koga boste osrečili letos?

Izdelovanje daril
In potem so tukaj še darila. Pa voščilnice. In pisanje lepih želja. Slednjega opravila se držimo prav vsako leto in lepe želje daljnim sorodnikom pošiljamo po pošti. Na star način. Ker ni lepšega presenečenja kot je personalizirano pismo v nabiralniku, za katerega se je pošiljatelj potrudil še dodatno. Verjemite mi na besedo, ko rečem, da prav vsi pokličejo takoj, ko prejmejo voščilo po pošti.

To pa še ni vse! Za dodatno pozornost smo tokrat izdelali osebne poštne znamke, pri katerih so naslovniki preprosto ostali brez besed. Res! To je tista malenkost, ki nikakor ne ostane neopažena. In je tista pika na i, ki prikrade nasmeh na obraz, ko takoj opaziš malenkost na ovojnici.

Oglasno sporočilo
Praznično veselje bo na tak način še večje.

Kakšen je postopek?
Enostaven. Izbereš najljubšo fotko, nazivno vrednost znamke (A, B, C ali D) in enega izmed tematskih ali barvnih okvirjev.

To pa še ni vse. Na spletni strani POŠTE SLOVENIJA vas v teh dneh čaka prav poseben popust. Izberite akcijo PRAZNIKI in prejeli izkoristite 20-odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje po Sloveniji (A in B) ali 10-odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje v tujino.

Ob naročilu ne pozabite napisati v polje Geslo besedo Veselje. Vse ostale informacije bo z vami z veseljem delila Pošta Slovenije, mi pa bomo medtem že zlagali voščilnice v ovojnice. Znamke imamo namreč že pri sebi. Letos so še posebej čarobne!

Pa lepe praznike!