Zanimivosti

Družinski Manner slaščičarski izziv

Oglasno sporočilo
22. 11. 2019, 10.27
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 10.29
Deli članek:

Čas praznikov se počasi bliža in z njim prihaja obdobje, ko bodo pridne roke vedno bolj pripravljale take in drugačne sladice ter sladke poslastice. In ker Manner velja za vsem nam dobro znanega proizvajalca sladkih dobrot, smo želeli preveriti, ali je med nami moč odkriti še kak nov in skriti talent.

Zato smo preko Facebook profila tokrat družinam vrgli roza rokavico, saj smo zanje pripravili prav poseben, družinski izziv. Mannerjev izziv, seveda – in ta nikoli ni kar tako! Temu primerna je bila tudi nagrada za zmagovalce, družinski izlet na praznični Dunaj. Zato smo vse povabili k sodelovanju, med prijavljenimi izžrebali 5 parov in Mannerjeva slaščičarska delavnica se je lahko začela. In kaj je bilo treba narediti za tako lepo nagrado? Nismo bili prezahtevni, znamenito italijansko sladico, ki te “potegne kvišku” – uganili ste, tiramisu.

Mannerjev družinski izziv je potekal 13. novembra v Supernova centru Mercator Šiška ob 18. uri, ko so se družine soočile z nalogo – pripraviti najbolj nenavaden in kreativen Mannerjev tiramisu. Kot je pri Mannerju že v navadi, je tudi tokrat vse potekalo pod budnim in kritičnim očesom sodnika, priznanega kuharskega mojstra Karima Merdjadija. Poleg njegovih nasvetov so bile članom družin v veliko pomoč tudi prikupne hostese, ki se odlično spoznajo na vse Mannerjeve dobrote.

45 minut se je veliko dogovarjalo, improviziralo in kombiniralo, mešalo sestavine z mešalniki Gorenje, glasno razmišljalo in v tekmovalnem tempu hitro pripravljalo. Mimoidoči pa so se ustavljali in z zanimanjem spremljali, kaj se dogaja, navrgli kakšen komentar in na koncu tudi poizkusili vse pripravljene tiramisuje. Zmagovalen par pa sta na koncu izbrala Karim Merdjadi in Dejan Sejdič, direktor prodaje Manner Slovenija, ki je tudi izročil nagrado. Po njunem mnenju sta se najbolje odrezali Žaklina Zekić in Lara Kobe Priganica, ki sta postali zmagovalki izziva Mannerjeve slaščičarske delavnice. Obema iskreno čestitamo in želimo še veliko sladkih užitkov z izdelki Manner. Tudi na Dunaju!