Božidar Wolfand Wolf

Navdušena nad lomilcem ženskih src iz 80-ih

R.T.
20. 11. 2019, 11.28
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 11.30
Deli članek:

Voditeljica na Radiu Veseljak, Janja Ulaga, je za oddajo Slovenija brez meja, posnela pogovor z legendarnim slovenskim pevcem Božidarjem Wolfandom Wolfom. 57-letni pevec se je pred kratkim vrnil iz Amerike.

Radio Veseljak
Janja Ulaga in Božidar Wolfand Wolf.

»Wolf je navdušen nad dejstvom, da je v teh letih, ko ga ni bilo tukaj, harmonika dobila na veljavi, da ogromno mladih iga ta inštrument. No midva pa nisva imela harmonike pri roki, zato sva ob kitari zase in za poslušalce zapela njegovo največjo uspešnico O, ne Cherie,« je povedala Janja, ki zna njegove pesmi večinoma vse na pamet.

»Kot otrok sem vsaj 100x poslušala njegovo kaseto, zato me na vsako skladbo veže tudi kak počitniški spomin. Najbolj mi je seveda všeč O, ne Cheri. Tudi danes jo znajo zapeti vse generacije ljudi. Jaz pa vsak vikend prepevam njegove pesmi in ob njih žuram,« je v smehu povedala Janja, ki se veseli dejstva, da se 80-ta in 90-ta vse bolj vračajo. »Sicer nisem človek, ki bi gojil nostalgijo, mi je pa všeč glasba, ki je takrat nastajala. Ta stil glasbe bi bil dobrodošel tudi sedaj, pa se ga nekako nihče ne loti več,« je še dejala radijka.