Zgodbe iz jadranja:

V letu 2020 v hrvaških marinah zastonj privezi

Oglasno sporočilo
20. 11. 2019, 09.09
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 09.09
Deli članek:

Ne, to ni lažna reklama. Prav tako ni razlog za klik, kot pri večini poneumljenih naslovov na spletu. Zgodba je popolnoma resnična in preizkušena.

Sail Nomad

Da je to mogoče, in na kakšen način si to zagotoviš, mi je lansko leto ob kozarčku rujnega, zadovoljno zaupal dober prijatelj, stari jadralec, morski volk iz Bele krajine. V nadaljevanju, zavarovalniški agent, skratka zvitorepec po poklicu.

In ko mi je to navdušeno pravil, se je prav zadovoljno krohotal, da sva se potem oba skupaj tolkla po trebuhih in privoščljivo piskala.

No ja, na hitro bi to pogruntavščino bolj pripisali kakšnemu varčnemu Gorenjcu. Res pa je, da smo to uspešno tehniko zaupali Gorenjcem, ki smo jih po naključju srečali na letošnjem oktobrskem jadranju na Komiži.
Možakarji srednjih let, že dodobra omamljeni od eteričnih hlapov in pod vplivom zvokov iz harmonike, ki je do jutra držala pokonci pol marine, so samo debelo bolščali, ko sem jim nagajivo razlagal, kakšno zastonkarijo se gremo.

V mislih pa jim je bilo brati, da kako za vraga se oni tega niso spomnili in koliko so brez potrebe plačali za marine, ko bi lahko to vložili v kakšno bolj pametno stvar, kot je na primer flaškon vina ali pa gajba slastnega hmeljevega napitka.

Skratka, zavarovalniški agent je preračunljivo izkoristil pregovorno nedelavnost in nezagnanost Dalmatincev. On, kakor mi je med krohotom pronicljivo pripovedoval, vedno pripluje v marino takrat, ko se že dobro zmrači, in jo popiha iz marine, še predno se tisti, ki so zadolženi za pobiranje dajatev, privlečejo do pisarn.

To je po navadi v Dalmaciji tam okoli 8.00 zjutraj ali kasneje.

Precej podobno kakor pri zavarovalniških policah, zavarovalničar pride, zavaruješ avto, sledi posebna polica za hišo zate in še za vse sosede okoli.
Vmes ti mladost uide, in če ga enkrat vmes ne vprašaš za popust, ne da pride ob 8.00, nikoli več ga ni, ti pa samo plačuješ, pa čeprav so konkurenčne zavarovalnice že zdavnaj znižale in spremenile zavarovalniške pakete.

Tako je to, z zavarovalniškimi agenti namreč.

Da pa se vrnemo k zastonj marinam. Tisto, kar mi je povedal moj prijatelj, zavarovalničar, drži kot pribito. Ves tisti konec tedna smo parkirali zastonj. Po vsej verjetnosti ni moj agent edini, ki pozna to tehniko. Zatorej tisti, ki jo poznate, vsaka čast, sigurno poznate kakšnega nagajivega zavarovalničarja, ki vam je natrosil podobno zgodbo.
Onim pa, ki ste jo sedaj spoznali, želimo, da jo uspešno preizkusite. Žal pa tukaj ne moremo dati garancije, da bo vedno in povsod dotična praksa uspešno delovala. Se bo kdaj našel tudi bolj deloven in zvit Dalmatinec od vas in vašega osebnega agenta.

Predno pa se lotite tega, je še vedno potrebno uro bolj zgodaj nastaviti in večer prej precej pazljivo gledati v kozarec. Drugače se boste sigurno pritožili, da smo vas zavajali z lažnimi informacijami in bomo v trenutku postali glavna novica na komercialni televiziji.

Opomba pisca: vse zahvale za nasvet sprejemamo >>> TUKAJ.  
Naše ponudbe pa lahko spremljate na naši strani >>> TUKAJ.