Zanimivosti

Ptuj ustoličil 8. ptujsko vinsko kraljico in povabil na 60. kurentovanje

Oglasno sporočilo
14. 11. 2019, 12.36
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 12.42
Deli članek:

Tradicionalno Martinovanje na Ptuju je letos zaznamovalo kronanje že 8. Ptujske vinske kraljice Monike Kovačič, ob tem se je izpostavilo tudi jubilejno leto 2020, ko bo v februarju potekalo že 60. Kurentovanje, hkrati pa mineva 20 let od inavguracije prvega princa karnevala Gašperja I.

revija zvezde
Martinovanje in izbor 8. Ptujske vinske kraljice
Ptujska vinska kraljica je mandat prejela od dosedanje 7. Ptujske vinske kraljice, Eve Gašperšič, in bo kot vinska kraljica, Ptuj promovirala prihodnji dve leti. Po poklicu je diplomirana delovna terapevtka, trenutno zaposlena v Domu dr. Jožeta Potrča v Poljčanah. Zraven ljubezni do svojega poklica ji je od malih nog posebno ljubezen predstavljata vinska trta in trgatev, saj ima njen stari oče vinograd. Njegova ljubezen in skrb se je prenesla na več generacij vključno na zdaj že aktualno kraljico.
Ob kronanju je 26 letna Kovačičeva izpostavila, da si želi, da vino lokalne pridelave čimbolj uspešno promoviramo doma in v širši okolici, saj po njenem Ptuj skriva številna bogastva in tradicijo. Obleko vinske kraljice so oblikovali v modnem ateljeju Sabine Hameršak, kjer poudarjajo, da gre za izjemo simboliko zorenja vina.
Vinska kraljica je ob predaji lente v dar prejela zapiske z vinskega dvora vinskih kraljic s Ptuja. Za svoje vino je izbrala Renski rizling Ptujske kleti, letnik 2019, ki ga bo tudi posebej predstavila in skrbela za njegovo promocijo.
Prireditev Martinovanja so popestrili še princi karnevala, ki so ob tej priložnosti povabili na jubilejno 60. Kurentovanje, ki bo številnimi vsebinami slavnostno zaznamovalo okroglo obletnico. Kurentovanje bo potekalo od 15. – 25. 2. 2020.