Zanimivosti

Proti vodilnemu Unicsu še tretja zaporedna zmaga Cedevite Olimpija

R.T.
14. 11. 2019, 10.00
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 10.04
Deli članek:

Cedevita Olimpija je v sedmem kolu prvega dela tekmovanja v 7Days EuroCupu z rezultatom 81:76 pred domačimi gledalci v Areni Stožice ugnala vodilno moštvo skupine C, kazanski Unics.

Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija je zabeležila prvo domačo zmago v evropskem tekmovanju.

Cedevita Olimpija nadaljuje z dobrimi predstavami. Ljubljanski Zmaji so se zmagoslavno vrnili v Areno Stožice in v sedmem kolu 7Days EuroCupa zabeležili še drugo zaporedno evropsko zmago, skupno tretjo na zadnjih treh tekmah. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so z 81:76 premagali Unics iz Kazana in tako poravnali račune z enimi izmed glavnih favoritov za naslov prvaka Evropskega pokala iz drugega kola tega tekmovanja.

Varovanci trenerja Slavena Rimca so bojevito začeli srečanje in že po desetih minutah igre je semafor v dvorani kazal na prednost šestih točk (24:18). Naskok so domači nato še višali in sredi druge četrtine vodili že za visokih 15 točk (37:22).

Unics se ni predal in je s požrtvovalno predstavo v zadnji četrtini zaostanek uspel stopiti na le tri točke (67:64), do konca pa je bilo še dolgih osem minut. No, v režiji Eda Murića (4 točke), Ryana Boatrighta (3) in Jake Blažiča (1), pa so Zmaji odgovorili z delnim izidom 8:0 v naslednjih dveh minutah in pol ter v sklepnih pet minut zakorakali obračuna s prednostjo 75:64. To je bilo dovolj, da so lahko srečanje mirno privedli h koncu in na ta način zabeležili svojo drugo zmago v tej sezoni, s katero so zadržali možnosti za preboj med najboljših 16 moštev odprte.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil tokrat Mikael Hopkins z 20 točkami, temu pa je dodal še tri skoke. Sledila sta Ryan Boatright s 14 in Codi Miller-McIntyre s 13.

S to pomembno zmago so Zmaji uprizorili najboljše možno povabilo ljubljanskemu občinstvu za prihajajoči obračun vrha lestvice v Ligi ABA, ko bodo v soboto ob 20.00 v Stožicah gostili beograjski FMP, enega od dveh moštev, ki si z Ljubljančani v regionalnem tekmovanju trenutno deli prvo mesto. 

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Zagotovo je bila za nas tekma izjemno pomembna, saj se še vedno borimo za preboj v drugi del tekmovanja. Odlično smo odigrali predvsem v prvem polčasu, nato pa v drugem nekoliko padli, pa tudi Jamar Smith je dokazal svojo individualno kvaliteto in zadel nekaj težkih metov. Naša ekipa se je zavedala, da lahko le z ekipno igro pridemo do zmage. Borili smo se v obrambi do samega konca, to pa je tisto, kar je najpomembnejše.«

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Obračun z Unicsom je bil za nas zelo pomemben. Dobro smo se pripravili in povsem osredotočili na naše naloge. Vedeli smo, da Unics premore zelo dobre igralce, predvsem na zunanjih položajih, zato smo vztrajno pritiskali na njih. Zelo dobro predstavo smo prikazali predvsem v igri v obrambi.«

7DAYS EUROCUP, 7. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 13. november:

CEDEVITA OLIMPIJA – UNICS KAZAN 81:76 (24:18, 17:13, 22:20, 18:25)
Cedevita Olimpija: Krušlin 6, Boatright 14, Krampelj, Hopkins 20, Murić 9 (4 skoki), Mulalić, Miller-McIntyre 13 (5 skokov in 4 podaje), Blažič 10 (5 skokov), Stipanović 2, Zagorac, Simonović 2, Zirbes 5 (4 skoki).