Zanimivosti

Švicarska znamka šivalnih strojev Bernina končno tudi v Sloveniji

Oglasno sporočilo
14. 11. 2019, 15.24
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 15.42
Deli članek:

Šivanje je vedno veljalo za plemenito in podjetno dejavnost. Zato se ljubitelji tega kreativnega procesa lahko veselite, saj smo tudi v Sloveniji končno dobili uradno zastopstvo nedvomno ene najboljših znamk šivalnih strojev na svetu Bernina.

Bernina
Ugledno švicarsko družinsko podjetje Bernina, ki je lani praznovalo že 125 let obstoja in ga danes vodi pra pra vnuk ustanovitelja, si je nadelo ime po lokalnem ponosu – dobrih 4.000 m visoki gori Mt. Bernina. Zastopstvo so zaupali Maryni Bilash, lastnici in ustanoviteljici kreativnega studia šivanja Maryna`s Quilt Studio & More. Jezikovna pedagoginja, po čemer je Maryna poznana slušateljem tujih jezikov, ostaja še naprej aktivna tudi v svojem jezikovnem centru Linguarus. Svoj hobi pa je spremenila v dodatno poslovno dejavnost.

Maryna Bilash v delavnici in z njenimi izdelki

Šivalni stroji Bernina imajo vrsto inovativnih funkcij, ki začetnikom ali mojstrom šivanja krepko olajšajo delo. Samodejno napenjanje in rezanje sukanca ter dvigovanje tačke, dvojni podajalnik, vrhunska osvetlitev šivalne površine, zaslon na dotik za izbor funkcij, široka izbira okrasnih pisav in šivov, ki jih lahko tudi sami programirate ter številne druge funkcije, ki jih je moč izvesti le s pritiskom na gumb. Z Bernino je mnogo lažje presegati zahtevne ustvarjalne izzive šivanja, pri tem pa imajo na voljo široko izbiro modelov za začetnike in izkušene mojstre
V Maryninem studiu na Medvedovi 17 v ljubljanski Šiški vam bogato znanje z veseljem predajajo na tečajih in delavnicah šivanja, vezenja, prostoročnega prešivanja, izdelovanja krpank, quilta, pa tudi ročnega šivanja. Učijo tako otroke, kot starše, tete, pa tudi strice in stare starše.

Maryna in Elena Jung

Z začetnimi tečaji šivanja in krojenja pričenjajo 21. novembra popoldne in trajajo 24 pedagoških ur oz. 8 srečanj.
Tečaji šivanja za otroke trajajo 20 pedagoških ur v petih srečanjih in se pričnejo 22. novembra.
Tečaji patchworka (izdelave krpank) in prostoročnega prešivanja za začetnike trajajo 48 pedagoških ur v osmih srečanjih in se pričnejo 21. novembra dopoldne.
Dobrodošli s prijavami, nekaj prostih mest je še na voljo v vseh tečajih. Več na spletni strani www.marynastudio.com.
V decembru bodo organizirali tudi dve brezplačni, predstavitveni delavnici in sicer 9., ob 16:30 in 10. decembra, ob 11:30.