neverjetne živali

VIDEO: Mačka pred hudim padcem rešila enoletnega dojenčka

R.T.
8. 11. 2019, 11.30
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 13.01
Deli članek:

V Kolumbiji te dni nazdravljajo mački.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Siamska mačka Gatubela te dni polni naslovnice kolumbijskih tabloidov. Pred padcem je namreč rešila majhno dete, ki je pobegnilo iz stajice.

Mama in ponosna lastnica Gatubele, 27-letna Diana Lorena Alvarez je po delovnem dnevu prišla domov. V dnevni sobi je presenečena našla svojega sina, leto starega Samuela Leona. Le kako je pobegnil, se je vprašala in takoj pregledala posnetke varnostne kamere.

Osupnila je. Posnetek je namreč pokazal, da je Samuel Leon splezal iz stajice in se po vseh štirih odplazil do roba dnevne sobe. Ko je prišel do praga, na drugi strani katerega so strme stopnice pa ga je, namesto mame, oštela in disciplinirala kar domača mačka.

Gatubela, ki je pred tem prav po mačje lenarila na kavču je v trenutku skočila v zrak, stekla do malčka in ga z nekaj klofutami odvrnila od misli, da bi se zakotalil po stopnicah. Pametna mačka je nato skočila na dečka in ga potisnila stran od stopnišča, kamor se kasneje ni več vrnil.

"Pogledala sem posnetke, da bi ugotovila, kako je pobegnil iz stajice. Takrat sem ugotovila, da mu je mačka rešila življenje. Če ne bi bilo mačke, bi se moj sin skotalil po stopnišču," je dejala presrečna mama.