Zanimivosti

Za prave čokoholike z debelimi denarnicami

Pe.R.
3. 11. 2019, 20.05
Posodobljeno: 26. 3. 2023, 11.05
Deli članek:

Bonboniera, ki smo jo dobili ob zadnjem rojstnem dnevu in za katero vemo, da je prepotovala že kar nekaj obiskov in šla skozi roke več obdarovancev, nam ne gre nič kaj v slast takrat, ko si zaželimo nekaj sladkega.

Wowreads.com
Le Chocolat box

Kako pa bi vam teknili tile pregrešno dragi čokolatinčki in sladice, ozaljšani z vsem, kar se sveti in velja za prestiž? Predstavljamo vam najdražje čokoladne slaščice na svetu.

Le Chocolat box, Simon Jewelers, 1, 35 milijona evrov

Čokoladna škatla je unikatni izdelek iz ameriške draguljarne Simon Jewelers. Slovi kot popolna kombinacija draguljev in čokolade, karkoli naj bi že to pomenilo. Na prvem mestu lestvice se tale bonboniera ni znašla zaradi kakšne posebne čokolade, temveč zaradi pakiranja. Vsebuje namreč zapestnice, uhane, prstane in ogrlico, ki jo krasijo safirji, smaragdi in rumeni diamanti. Seveda je vrhunska tudi čokoladna vsebina. Vse skupaj je torej idealno darilo. Za nekoga prav posebnega od nekoga, ki ima veliko denarja, pa ne ve, kaj kupiti. 

Čokoladna zmrzlina restavracije Serendipity 3, 22.500 evrov

YouTube
Čokoladna zmrzlina restavracije Serendipity.

Če obstaja visoka moda sladic, tale pregrešna čokoladna dobrota zagotovo spada mednje. Privoščite si jo lahko v New Yorku, jo je pa treba naročiti vnaprej, saj priprava terja kar nekaj časa. Vročo čokolado zamrznejo, pred tem pa vanjo vmešajo pet gramov jedilnega zlata in stepeno sladko smetano. Po vrhu jo potresejo z izbranim čokoladnim prahom in s še več jedilnega zlata. Sladica se je vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov, zaradi cene kakopak. Ta ni takšna zgolj zaradi zlata, temveč tudi zato, ker vsebuje menda najdražjo čokolado na svetu. Poleg tega je postrežena v kelihu, ozaljšanem z zlatom in diamanti. Tako kelih kot žličko iz 23-karatnega zlata pa lahko odnesete domov.

Zlata jajca William Curley, 10.000 evrov

Worldrecordacademy.com
Zlata jajca William Curley

Ljudje, ki so uspeli ugrizniti v tole velikonočno sladico, pravijo, da gre za nebeška jajčka, saj je vsak grižljaj drugačen in noro okusen. Lupina je izdelana iz prav posebne venezuelske čokolade, slednja pa se skriva tudi v notranjosti, seveda v več kombinacijah, med drugim z brinovimi jagodami, olivnim oljem, rožmarinom ali karamelo muscovado. 

Bonboniera Swarovski, 9000 evrov

Luxurylaunches.com
Bonboniera Swarovski.

V londonski veleblagovnici Harrods je petičnežem na voljo bonboniera, oplemenitena s kristali Swarovski, svilenimi vrtnicami in zlatom. Dizajn škatlice in izbrani okusi devetih pralinejev so libanonski čokoladnici Patchi, kjer so sicer izdelali tole pregrešnost, prinesli zmago na izboru za najboljšo čokoladno sladico na svetu, ki ga sicer prireja Akademija za čokolado.