Zanimivosti

Čarobne tri minute do zdravja

Oglasno sporočilo
25. 10. 2019, 13.14
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 13.16
Deli članek:

Vedno več je slišati o pozitivnih učinkih mraza. Z ene strani se oglašajo profesionalni in rekreativni športniki, z druge ljudje z različnimi kroničnimi zdravstvenimi stanji, s tretje tisti, ki aktivno delujejo na izgubi telesne teže.

Cryo2
Fotografija je simbolična

Zdi se, da je to nekaj, kar lahko ustreza vsakomur. Vsi udeleženci kukajo iz neke hecne posode obkroženi z oblakom dima. Ta posoda je 'kriokomora' in dim je znak poteka 'krioterapije'. Po informacijah Cryo2 klinike so najbolj pogosti obiskovalci športniki, ki principe in učinke krioterapije zaenkrat še najbolj poznajo.

Vedno bolj pa se o krioterapiji govori tudi v medicini. Pravzaprav se je s tem začelo, saj se s takšno terapijo zelo pomaga obolelim z artritisom, vedno več pa je odličnih rezultatov tudi pri različnih avtoimunih stanjih in težavah s kožo.

Sicer pa je večina ženskih obiskovalk osredotočena na izgubo teže in celulita. »Po tridesetem letu se je moje telo popolnoma spremenilo in kljub temu, da se redno ukvarjam s športom, se čvrstost kože spremeni. Krioterapijo kombiniram s pravilno prehrano in treningi, kar se končno obnese. Opazila sem tudi, da letos nisem zbolela, kljub temu, da so vsi okoli mene smrkali in kihali, tako da se pozna tudi na odpornosti,« pravi Špela.

V Cryo2 kliniki pripovedujejo o super rezultatih pri različnih situacijah in stanjih. Večinoma priporočajo 2-3 obiske tedensko za najboljše rezultate - odvisno od zastavljenega cilja in razloga za terapijo. Pravijo, da po terapiji sledi naval odličnega počutja, energije, posledično pa telo porabi med 500 in 800 kalorij.

Kako krioterapija deluje nam je na hitro opisal Miha iz Cryo2 klinike: »Na ta način zbudimo obrambi mehanizem telesa na mraz, kar vključuje imunski odziv telesa, ki ga v današnjem času premalo stimuliramo. Krioterapija pa s tem mini šokom zbudi naše telo, gre namreč za neinvazivno spodbudo telesa, da sproži različne procese, od protivnetnih, do obnovitvenih. Moram reči, da sami pri svojih strankah dnevno vidimo napredek, kar pa je naš cilj in naše največje veselje.«

Torej, če iščete nekaj novega in malo norega, je morda ravno krioterapija prava zadeva za vas.