Oče dveh otrok

FOTO: Po prijateljevi smrti obiskal zdravnika, ni vedel, da bodo posledice tako hude

R.T.
21. 10. 2019, 08.49
Posodobljeno: 21. 10. 2019, 09.04
Deli članek:

Oče dveh otrok se je soočil s težko diagnozo.

Facebook
Ryan Glossop

37-letni Ryan Glossop se je lani odločil za preventivni pregled kožnih znamenj, potem ko je zaradi kožnega raka tragično umrl njegov prijatelj. Gre za odločitev, ki jo ne bo nikoli obžaloval. Majhno znamenje na njegovem vratu je bilo namreč kancerogeno. Tudi po dveh operacijah se njegovo zdravstveno stanje ni izboljšalo. Zdravniki so se odločili, da bodo Glossopu odstranili precejšen del kože na vratu, piše Dailymail. »S kožnim rakom je tako, da ne odstranijo zgolj prizadetega področja, temveč tudi tudi del kože okoli znamenja,« je povedala Glassopova soproga Fallon. »Gre za Nevus Spillus. Le redko se spremeni v melanom, v njegovem primeru pa se je,« je še dodala.

Facebook
Začelo se je z majhnim kožnim znamenjem.

Vsak tretji melanom se razvije iz že obstoječega kožnega znamenja. Lahko se pojavi v številnih, nenavadnih oblikah. Še zlasti nevarne so spremembe v velikosti, barvi, obliki robov ali debeline znamenj in drugih tvorb.V rizično skupino za razvoj melanoma spadajo ljudje s svetlo poltjo in svetlimi ali rdečimi lasmi, katerih koža na soncu hitro pordeči in ne porjavi.

Oče dveh otrok je prestal štiri operativne posege in številne biopsije pljuč, vratu in hrbta. Maja pa je moral na operacijsko mizo še zadnjič. »Potreboval je presaditev. Odstranili so mu kožo z obeh nog,« je povedala soproga.

Ryan je svojo zgodbo delil s številnimi, saj je kot pravi lahko tudi navidez nedolžna stvar zelo nevarna. Fotografije vratu po operativnem posegu je objavil na facebooku, da bi vse ljubitelje in ljubiteljice sončnih žarkov opozoril na katastrofalne posledice. »Ne pozabite na pregled kožnih znamenj,« je z zapisom še opozoril sledilce in dodal: »Melanom predstavlja 10 odstotkov vseh vrst kožnega raka, zato so zdravstveni pregledi tako zelo pomembni«.

Facebook
Ryan Glossop

Facebook
Ryan je prestal štiri operativne posege.