Slovo

VIDEO: Američanki Hrvaška ubila voljo do življenja

R.T.
14. 10. 2019, 10.21
Posodobljeno: 14. 10. 2019, 10.28
Deli članek:

Po nekaj letih pri naših južnih sosedih je naznanila, da se vrača v rodne Združene države Amerike.

Instagram
Kaleigh Hendershot

V Zagrebu živeča Američanka Kaleigh Hendershot je na svojem youtube kanalu govorila o razlikah med Američani in Hrvati, primerjala kulinarična izročila, dajala nasvete za življenje na Hrvaškem, na koncu pa, kot kaže, obupala. V Združene države Amerike se vrača, ker ji je Hrvaška, kot je dejala, ubila voljo do življenja.

Njena prva postaja bo Seattle, kjer bo živela pri očetu, nato se bo vselila k prijateljici. Njenega moža Dominika Magić, sicer Hrvata, bi lahko v domovini še do leto dni zadržala "papirologija", je pojasnila. V tem primeru je težava ostrejša migracijska politika Združenih držav Amerike. Selitev sicer načrtujeta že nekaj mesecev.

"Ima 27 let, ne potujeva, ne varčujeva, kaj torej počeneva?" je dejala o njunem življenju na Hrvaškem, da bi predstavila razloge za selitev. Ki pa niso zgolj, kot je dejala, finančne narave. Svoj odnos s Hrvaško je primerjala z zvezo: prvo leto je vse v najlepšem redu, nato pa se v le nekaj tednih, dnevih zgodi nekaj, da se odnos obrne na glavo in pride do zamere. "Točno to se mi je zgodilo s Hrvaško," je poudarila in dodala, da jo je ta "odnos" potrl in spremenil, zaradi česar je nazadovala.

V podrobnosti sicer ni šla, jo je pa situacija precej užalostila. Kar pomeni tudi, da vsebin, ki tvorijo rdečo nit njenega kanala, v prihodnje na redni bazi ne gre pričakovati.