folklora

VIDEO: Rekordno velik talisman pred zlom varuje zahodno Rusijo

R.T.
14. 10. 2019, 09.33
Posodobljeno: 14. 10. 2019, 09.36
Deli članek:

Ruska vračinja je spletla največji lovilec sanj na svetu.

Youtube (Телеканал 360)
Lovilec sanj

Rusko jezero Seliger je postalo bogatejše za velikanski lovilec sanj – 13-metrski talisman proti zlim duhovom, ki ga je tja postavila ruska vračinja Bibigul Mamajeva. Lovilec sanj je največji zabeleženi doslej, kar bo avtorica dokazovala tudi pri Guinnessovi knjigi rekordov.

Mamajeva, ki trdi, da je neposredna potomka legendarnega mongolskega vojskovodje Džingiskana, je lovilec sanj postavila ob jezeru Salinger, ki leži med Moskvo in Sankt Peterburgom. Premer okroglega talismana je 12,63 metrov, spleten pa je iz vej in trave. Vračinja ga je okrasila tudi s ptičjim perjem in perlami. Skulptura je tako je kakšen meter ali dva nižja od stanovanjskih blokov, ki jih je sredi prejšnjega stoletja gradila sovjetska administracija Nikite Hruščeva.

"Bilo je zelo težko, tako moralno kot psihično," je za lokalno televizijo dala Mamajeva, ki upa, da bo talisman opravil svojo nalogo. "Hočem, da se svet resnično začne spreminjati. Mnogo je jeznih ljudi. Gre za poskus, da se svet spremeni na bolje," je še povedala. Njen lovilec sanj je sicer za dobra dva metra večji od aktualnega uradnega rekorderja.