Pod drobnogledom

Iskreno veselje in globoko premišljevanje papeža Frančiška

S.R.
13. 10. 2019, 07.45
Posodobljeno: 13. 10. 2019, 07.57
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič.

reuters
Vzdušje, v katerem papež vidno uživa in se zabava.

Tokrat je pod drobnogled vzel papeža Frančiška na sinodi amazonskih škofov, kjer je beseda tekla tudi o posvečenju poročenih moških.

Iskreno veselje na obrazu in splošno dobro počutje, ki je prežeto s pričakovanjem navdušujočega razpleta dogodkov. Vzdušje, v katerem papež vidno uživa in se zabava.  

reuters
Naslon sedeža ima tokrat vsaj dve vlogi.

Naslon sedeža ima tokrat vsaj dve vlogi. Najprej gre za papeževo naslanjanje, to je počivanje, nato pa za oviro, ki stoji med njim in občinstvom. Običajno stopimo za oviro takrat, ko moramo povedati kaj takšnega, kar ne bo všeč čisto vsem prisotnim.

Reuters
Vsekakor je v globokem stiku s seboj.

Sklenjene roke, sklonjena glava in odsoten pogled nas vodijo do sklepa, da v trenutku fotografiranja papež globoko premišljuje, morda tudi moli. Vsekakor je v globokem stiku s seboj.

reuters
Rahlo sklonjena glava, usmerjen pogled in obraz v isto smer ter podpiranje glave z zaporo ust s prstom kažejo na res zbrano poslušanje.

Rahlo sklonjena glava, usmerjen pogled in obraz v isto smer ter podpiranje glave z zaporo ust s prstom kažejo na res zbrano poslušanje in spoštovanje sogovorca, da se mu dovoli svoje mnenje ali vprašanje izraziti do konca, brez prekinjanja s prehitrim odgovorom.

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.