KO ZMANJKA OB NEPRAVEM ČASU

S temi uporabnimi triki vse do zadnje kapljice

Z.F.
11. 10. 2019, 21.30
Deli članek:

Se tudi vi zmeraj znova razjezite, ker določenih izdelkov ne morete porabiti povsem do konca? Denimo balzama za ustnice, dezodoranta v stiku, laka za nohte? Preizkusite naslednje trike.

Dreamstime
Odstranite rešeto v steklenički pudra v prahu in uporabite še skriti preostanek.

Velikokrat se nam pripeti, da nam določene sestavine zmanjka ravno ob nepravem času. Ste tik pred odhodom na zabavo ugotovili, da vam je zmanjkalo laka za lase ali dezodoranta? Z naslednjimi triki boste odpravili tudi to težavo.

Uporabite ves vosek

Če je v steklenem kozarčku ostalo še nekaj voska, sten pa je že dogorel, ga nikar ne vrzite v smeti, temveč ponovno uporabite. V kozarec nalijte nekaj vroče vode. Ta bo zmehčala vosek, ki se bo odlepil od tal in dvignil na površje. Pustite, da se nekoliko strdi, nato pa ga previdno vzemite iz vode, osušite in uporabite pri drugi sveči, podobne velikosti. Kozarec lahko uporabite kot lonček za rože ali kot kozarec za vatirane palčke.

Dezodorant v kamnu

Tisti, ki uporabljajo dezodorante v stiku, vedo, da veliko dezodoranta po skoraj dokončni uporabi ostane v luknjičasti podlagi. Da bi uporabili tudi preostanek, preizkusite naslednji trik. Z vročim zrakom iz sušilca za lase stopite preostanek in ga prelijte v silikonski modelček. Počakajte, da se strdi. S preostankom dezodoranta se boste pred znojem lahko zaščitili še nekaj dni.

Puder v prahu

Če ste pravkar porabili puder v kamnu ali puder v prahu, obstaja trik, kako lahko pri določenih vrstah embalaže pridete še do zadnjih ostankov. Načeloma je ta trik izvedljiv pri pudrih v prahu, pri katerih rešetko previdno s pomočjo pincete ali kovanca odstranite s steklene embalaže. Ostanki pudra bodo tako zagotovo zadostovali še za eno ličenje.

Preliv za solate

Ste za zajtrk porabili še zadnjih nekaj žlic okusne babičine marmelade? Ni še konec veselja. Ostanki, ki so ostali na stenah kozarca, so lahko še kako okusni. V kozarec dodajte nekaj balzamičnega kisa in olja, dobro premešajte in pripravite zanimiv preliv za solate. Presenečeni boste nad okusom.