Zanimivosti

FOTO: Kakadu, ki so ga kar petkrat ustrelili, čudežno okreva

A.S.
13. 10. 2019, 17.10
Deli članek:

Mr. Cocky, kot so ptico poimenovali reševalci, je bil v avstralskem Sydneyu kar petkrat ustreljen.

Avian Reptile and Exotic Pet Hospital
Mr. Cocky

Ptico, ki ni mogla več leteti so našli na enem od dvorišč. V Avian, Reptile and Exotic Pet Hospital bolnišnici za živali v mestu Camden so jo oskrbeli. Rentgenska slika pa je pokazala, da je v kakaduju pristalo kar pet izstrelkov iz vsaj dveh različnih strelnih orožij. S posegom so veterinarji uspeli odstraniti štiri izstrelke, tudi tistega v glavi. 

Veliki rumenočopasti kakadu lahko zraste tudi do 50 cm. Njegova življenjska doba znaša približno 60 let. Živi v travnatih pokrajinah Avstralije, v grmičevju in v gozdovih ob vodah.

Veterinar Lorenzo Crosta je za Guardian povedal, da ne vedo, kdo stoji za krutim dejanjem: »Veliki rumenočopasti kakduji so glasni. Morda je bil komu nadležen, ali pa sta se nanj spravila otroka. Zakaj bi nekdo to storil? Čeprav jih je veliko, gre vendar za domorodno vrsto ptice«. Veterinar je dodal tudi to, da je Mr. Cocky vse prenesel stoično ter da »lepo okreva«. 

Sicer gre za zaščiteno vrsto ptice, storilca pa lahko doleti globa v višini 22 tisoč avstralskih dolarjev ali tudi petletna zaporna kazen.