nora ideja

VIDEO: Bomo viski odslej uživali v obliki kapsul?

R.T.
9. 10. 2019, 10.27
Posodobljeno: 9. 10. 2019, 10.32
Deli članek:

Znan škotski proizvajalec viskija se je spomnil nenavadne embalaže za svoj proizvod.

Twitter (@TheGlenlivet)
Glenlivet kapsule

Sicer nam ni jasno, komu na svetu je dolgočasno pitje viskija iz kozarca, a mladi dandanes res odraščajo ob novicah o zastrupitvah pri uživanju gelnih kapsul za pranje perila.

To je očitno šlo po glavi tudi tržnikom v škotski destilirnici Glenlivet, ki je znana po enem izmed bolj elitnih viskijev. V podjetju so se namreč odločili, da bodo ognjeno vodo odslej polnili tudi v majhne, organske ovojnice, narejene iz alg. Kako to ekskluzivno pijačo potem užiti? Nič lažjega! Kapsulo vstavite v usta, ovojnico predrete z zobmi in vaša usta bodo polna bogatega okusa škotskega viskija.

Po zaužitju alkoholne pijače ostane le še vprašanje – kam z organskim ovojem? Ga izpljunemo ali pogoltnemo? Dilema, ki že dandanes okupira misli mnogih obiskovalcev nočnih klubov.

Twitter (@TheGlenlivet)
Glenlivet kapsule

Šalo na stran, kljub temu, da se nam zdi, da Glenlivet s tovrstno inovacijo ne bo osvojil ljudskih src pa bi tovrsten način shranjevanja tekočin lahko bil uporaben za marsikoga. Denimo za tekače, ki bi lahko s takšnimi kapsulami hitro prišli do potrebne tekočine, ali pa za ljudi s poškodbami rok, paciente v bolnišnicah in tako dalje.

Viski pa naj kar ostane v kozarcu, s kakšno kapljico vode, poleti pa z ledeno kocko ali dvema.