Zanimivosti

Ljubitelji kosmatincev naredili dobrodelne korake za tačke

R.T.
8. 10. 2019, 15.19
Posodobljeno: 8. 10. 2019, 15.24
Deli članek:

Minulo soboto je Zavod Naš kuža uspešno izvedel dobrodelni dogodek Koraki za tačke.

Marko Pigac / MP Produkcija
V Arboretumu Volčji Potok so kužki nadvse uživali tudi v dobrodelnem pasjem poligonu

Dogodek, ki je letos potekal že četrto leto zapored, vsako leto podpira tudi najbolj priljubljen spletni portal za ljubitelje živali, Pes moj prijatelj, je ponovno privabil veliko število ljubiteljev kosmatincev. Mnogi so se dogodka v Arboretumu Volčji Potok udeležili skupaj s svojimi pasjimi prijatelji, s svojo prisotnostjo pa so na različne načine pomagali zbirati sredstva za Zavod naš kuža, ki ga vodi priljubljeni slovenski raper Trkaj in sodeluje z različnimi organizacijami za pomoč živalim v stiski. Vse do 30. oktobra lahko posamezniki še vedno pomagajo prek SMS donacij, končni seštevek vseh donacij pa bo znan konec oktobra.

Vzdušje na dogodku je bilo izjemno pozitivno, ob pogledu na migajoče repke kosmatinčkov je le malokdo lahko ostal ravnodušen. »Vesel sem, da naš dogodek iz leta v leto raste in da pomaga vse več živalim. Rad bi se zahvalil društvom, obiskovalcem in sponzorjem, da so akcijo zopet podprli in tokrat prišli v res velikem številu,« je na zaključni prireditvi dejal vedno nasmejani Trkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Zavoda Naš kuža.

Slovenija ima posluh za zavržene živali

Četrta izvedba dobrodelnega projekta Koraki za tačke je bila presežek v primerjavi s preteklimi leti. Ponovno se je pokazalo, da ima Slovenija ogromno posluha za zavržene, uboge in nemočne živali, ter da se je treba povezovati, pogovarjati in si pomagati. Na dogodku so se poleg Zavoda Naš kuža predstavila številna društva za pomoč živalim iz vse Slovenije (Obalno društvo za pomoč živalim, Društvo za zaščito živali Arja, Društvo za zaščito živali Kranj, Lajka, Društvo AniMa, Mahajoči repki, Angelske šapice, Društvo Reks in Mila, Animal Angels).

S svojimi izdelki in storitvami so se predstavile še številne organizacije (Wooly Paws, Pasja gajba, Houndtribe, Zugri, QLZOO trgovina za “kul” pse in mačke in KAI dog equipment). Predstavil se je tudi pasji salon Bjutka z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter Veterina Noe, ki je delila uporabne nasvete. Na dogodku so bili tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmeha, strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa so zbranim predstavili nekaj poučnih, vsestransko uporabnih in hitro osvojljivih trikov.

Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev so na dogodku letos širiti ozaveščanje glede odgovornega lastništva. Na dogodku je bil na voljo dobrodelni poligon K nogi dogi, potekalo je odprtje Migimigi igrišča za kužke, poskrbljeno je bilo tudi za poslikavo obrazov in srečelov.