Kot pravi direktorica zavoda Viktorija Potočnik so aktivnosti zavoda vse več kot le način preživljanja prostega časa, so stičišče generacij, stičišče programskih vsebin, interdisciplinarnosti in spodbujevalci avtorskega dela otrok in mladostnikov.  

Raznolik in pester program, ponujamo preko petindvajset kulturno - umetniških vsebin in učenje trinajst tujih jezikov lahko tečajniki obiskujejo skozi celo šolsko leto. Dejavnosti izvajamo na več lokacijah, tako v Plečnikovi Festivalni dvorani, kot tudi v obnovljenih prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9. Vsebine dopolnjujemo z osmimi festivali, številne delavnice in praznični dogodki pa so zanimiva srečevališča otrok in odraslih ter so stičišče generacij. Bogatost in vsestranskost programa, ki je namenjena vsem generacijam, se odraža tudi skozi sezono družabnih plesov za začetnike in profesionalce v Plečnikovi Festivalni dvorani.

Festivalna dvorana je že desetletja sinonim za družabno življenje v Ljubljani in je dvorana, ki v svoji več namenskosti združuje tradicijo, arhitekturno odličnost s prostorom namenjenim izvedbi široke palete različnih prireditev, posebno pozornost pa namenjamo tudi plesu.

Po besedah vodje trženja Hane Souček Martinc v Festivalni dvorani, dvorani z bogato tradicijo in sodobno tehnično opremo, skozi celo leto potekajo številne prireditve, tako smo bili v letu 2018 tako zasedeni 232 dni. »V čast nam je bilo gostiti številna nepozabna srečanja, od poslovnih dogodkov, domačih in mednarodnih plesnih prireditev, do gala slovesnosti, koncertov, kongresov, modnih revij, valet, maturantskih plesov, porok, gledaliških predstav in prireditev za mladostnike«.

V Festivalni dvorani smo z otvoritvenim plesom v petek, 6. septembra 2019, ob 21. uri začeli novo in svežo plesno sezono, s plesi, za začetnike in profesionalce, ki bodo potekali večkrat mesečno. Pri izvedbenem delu plesnih družabnih večerov se nam je pridružil Plesni klub Fredi, s katerim si prizadevamo izhajati iz tradicije, a oblikovati sodobne prireditve, ki so namenjene vsem generacijam, ne glede na plesno znanje.


Vabljeni, da zaplešete in zasijete z nami na družabnih plesih v festivalni dvorani.