Po uspešnicah z aktualnega albuma »Za vedno«, rekordno razprodanih Stožicah in številnih koncertnih prizoriščih po Sloveniji je Jan Plestenjak v jesen vstopil z novo zgodbo, s katero se mu je izpolnila velika želja. Ob navijanju za naše srebrne fante, ki so na noge dvignili vso Evropo, tako z igro kot z dobrodelnostjo, je ob čustvih, ki so zajele vso Slovenijo, nastala pesem 'Res je dober dan'.

Vsak dan je bil dober dan, ko so naši odbojkarji igrali, zato se je pesem, ki jo je Jan Plestenjak ustvaril s prijatelji, za prijatelje, pisala kar sama.

Jan Plestenjak_Kvatropirci_Coto_Res je dober dan_making of_foto-Bruno Sedevƒiƒ-104
Bruno Sedevčič
Uradna pesem naših odbojkarjev 'Res je dober dan' je dobila tudi videospot!

Odločitev, da bo Odbojkarska zveza pesem vzela za svojo, je Jan z veliko častjo sprejel in jo tako premierno v živo predstavil ob prihodu naših odbojkarjev, ki so na evropskem prvenstvu pisali zgodovino slovenskega športa.

Jan Plestenjak_Kvatropirci_Coto_Res je dober dan_making of_foto-Bruno Sedevƒiƒ-46
Bruno Sedevčič
Uradna pesem naših odbojkarjev 'Res je dober dan' je dobila tudi videospot!

Videospot za pesem, ki govori o čaščenju trenutka in svobode, je bil posnet na čudovitih ulicah v Trstu pod režisersko taktirko vrhunskega ustvarjalca filmov Vladana Jankovića.

Jan Plestenjak_Kvatropirci_Coto_Res je dober dan_making of_foto-Bruno Sedevƒiƒ-22
Bruno Sedevčič
Uradna pesem naših odbojkarjev 'Res je dober dan' je dobila tudi videospot!

Pesem je nastala s Kvatropirci še z enim čudovitim namenom. Štiričlanska vokalna skupina bo Jana Plestenjaka spremljala na razprodanem koncertu 'Gala večer z Janom Plestenjakom' v Cankarjevem domu 20. decembra. Na odru hrama kulture bodo tako predstavljene največje uspešnice Jana Plestenjaka v akustični izvedbi.

Več prelepih utrinkov s snemanja videospota lahko preverite v spodnji fotogaleriji >>>