Zanimivosti

Preprost recept, da se izognete kaosu

Oglasno sporočilo in K. Š.
10. 10. 2019, 14.53
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 12.49
Deli članek:

V popolnih okoliščinah (berite: pred nekaj leti) bi se moj dan začel nekako takole: zjutraj zazvoni budilka. Potem pritisnem dremež in slednji gib z roko ponovim še petkrat, dokler s kotičkom očesa ne ošvrknem ekrana telefona in ugotovim, da je ura pol osmih …

V resnici moje okoliščine niso popolne. Niso niti približek temu. Zakaj? Ker sem mama. Da ne bo pomote: dejstvo, da se mama, ni vesoljna znanost in ni moj edini naziv, ki ga imam. Je pa treba priznati, da se je skupaj z nazivom moje življenje (tako kot verjetno življenja številnih mam) korenito obrnilo na glavo. Kaj vse se je zgodilo sprašujete? To so stvari, ki so se pri meni obrnile na glavo!

1) Pojedla sem veliko zarečenega kruha
Če ste se kdaj pogovarjali z ljudmi, ki nimajo otrok, potem veste, o čem govorim. Sedaj delam vse tisto, kar sem pred časom govorila, da niti slučajno ne bom. Otroke podkupujem s sladkarijami, zvečer tlačim dude v usta, da se jok hitreje poleže, pobiram otroke s tal trgovine z živili in grdo pogledam s kotički očes v upanju, da bo otrok prepoznal mojo tiho jezo.

2) Na cesti izgubljam živce …
… in poleg živcev – iskreno – tudi bitko s časom! Nikoli nisem bila zares besen ali hiter voznik. Tudi sedaj nisem. A ko lovim sekunde od službe do vrtca, sem lahko podobna levinji v divjini, ki že tedne ni ujela pravega plena. Si predstavljate kako izgleda stanje v moji glavi, ko ljubljanska obvoznica stoji, jaz pa imam do zaprtja vrtca še pet minut?

3) Neprestano zamujam!
Točnost je bila moja vrlina, ki sem jo z veseljem rada poudarjala. Vedno deset minut prej kot pet prepozno. In nikoli nisem razumela, zakaj nekdo vedno zamuja. Sedaj sem ta nekdo sama. Zamujam, ker tik pred odhodom od doma pozabim na otroški nahrbtnik. Ali ker moram ustaviti sredi ceste zaradi politih otroških hlač. Ali ker – obstanem v gneči.

4) Pozabljam. Veliko pozabljam.
Ne vem, ali slednja lastnost, ki sem jo pridobila, pride z leti ali z natrpanim urnikom in številnimi dodanimi obveznostmi ter veliko odgovornostjo. A enostavno pozabljam na stvari, če jih le nimam zapisanih v telefonu s trikratnim opomnikom, ki me začne opozarjati vsaj nekaj dni prej …
Pa da ne bo vse tako črno-belo naj povem, da sem z novo vlogo začela iskati tudi produkte in storitve, ki bi moje življenje naredile znosnejše in manj stresno.

Ena takšnih odločitev, ki se je izkazala za eno boljših, je zagotovo nakupovanje prek spleta. Si predstavljate obisk trgovine z dvema majhnima otrokoma, ki še ne hodita v šolo? Obisk trgovine je za njiju podoben vožnji v zabaviščnem parku: zapodita se v prvo atrakcijo in potem poskrbita za pravi šov. Medtem ko mimoidoče z očitajočimi pogledi skušam prepričati, da nista vedno taka, si mislim: »Kaj je meni tega treba?!«

Zato sem se temu izognila in odkrila skrivnosti online šopinga, ki je enostavno – TOP!

Oglasno sporočilo
Moja dostava - moja izbira

Kar pa moj šoping naredi še znosnejši, je dejstvo, da si lahko sama izberem, kam bo moj paket prišel. In zato sem čisto posvojila storitev, ki jo mogoča Pošta Slovenije MOJA DOSTAVA – MOJA IZBIRA.  To pomeni, da lahko sama določim, kje me bo paket čakal in kdaj ga lahko prevzamem. In če kdaj pozabim, lahko z sms-om ali e-mailom spremenim čas dostave in mesto. Kar je zame, ki zadnje čase veliko pozabljam, še dodatna olajševalna okoliščina.

To sta torej dve stvari, ki sta moje življenje naredili znosnejše. In prijaznejše. In zaradi katerih ponovno uživam v nakupovanju:)