Samo za tiste z globokimi žepi!

FOTO: Na dražbi bodo prodali te luksuzne lepotce, ki so jih zaplenili diktatorjevemu sinu

S.R.
29. 9. 2019, 16.55
Posodobljeno: 29. 9. 2019, 17.07
Deli članek:

V golf klubu v bližini Ženeve bodo na dražbi prodali zbirko superavtomobilov, ki so jih zasegli sinu predsednika Ekvatorialne Gvineje.

Reuters
Lamborghini Veneno Roadster

51-letni podpredsednik Ekvatorialne Gvineje Teodorin Nguema Obiang, sin predsednika Teodora Obianga Ngueme, ki tej državi v Srednji Afriki vlada že 40 let, se je pod drobnogledom švicarskega tožilstva znašel zaradi suma pranja denarja in zlorabe javnih sredstev. Primer so februarja letos sicer zavrgli, še prej pa so mu v okviru preiskave zasegli jeklene konjičke. Že pred tem, natančneje leta 2017, ga je zaradi korupcije na triletno pogojno kazen obsodilo francosko sodišče. 

Reuters
Ferrari LaFerrari in Bugatti Veyron

Zaseženi avtomobili bodo zdaj prodani na dražbi v švicarski vasici Cheserex v bližini Ženeve. Gre za več lamborghinijev, ferrarijev, bentleyjev, roll royceov in tudi aston martin, od katerih se nadejajo približno 15 milijonov evrov dobička. Dva med njimi, Lamborghini Veneno Roadster in Aston Martin One-77 Coupe opisujejo kot »redka in čudovita« primerka. Prvi naj bi bil vreden kar 5,7, drugi pa 1,5 milijona evrov. Zanimanje zanje so že izkazali petičneži in zbiratelji z vsega sveta. Skupaj bodo prodali 75 avtomobilov, švicarske oblasti pa bodo izkupiček od dražbe namenile dobrodelni organizaciji v Ekvatorialni Gvineji, nekdanji španski koloniji, ki jo pesti huda revščina, poroča BBC.

Reuters
Lamborghini Veneno Roadster

Reuters
Koenigsegg One:1

Reuters
McLaren P1 Coupe

Reuters
Koenigsegg One:1

Reuters
Ferrari Enzo

Reuters
Ferrari Enzo