Za hitro izgubo maščobe

Dieta, ki deluje: čez vikend dva kilograma manj

T.D.
28. 9. 2019, 16.26
Deli članek:

Če se bomo jedilnika držali za konec tedna, bomo shujšali do dva kilograma, če pa teden dni, bomo lažji za kar osem kilogramov.

Profimedia
Hujšanje z zelenjavno juhico je fantastična oblika razstrupljanja.

Juhe vsebujejo veliko vitaminov, ne obležijo v želodcu, a kljub temu nasitijo. Vnos kalorij se zmanjša sam po sebi, v enem samem dnevu pa zaužijemo več hranil, kot bi jih s predelano hrano v 14 dneh. Vnetni procesi se hitro zdravijo, z njimi pa izgineva tudi napihnjenost. Presnova preskoči iz prve v četrto prestavo.

Kumarična juha s koprcem in lososom

Sestavine za 1 osebo: 1 žlička kokošje jušne osnove, ¼ velike kumare, 4 vejice koprca, 1 žlička limoninega soka, 2 žlici kisle smetane, sol, poper, nastrgan muškatni orešček ter 30 g dimljenega lososa. Priprava: Zavremo 150 ml vode, vanjo damo jušno kocko. Kumaro operemo in je odrežemo 2 cm. Preostalo kumaro olupimo in narežemo na večje kose. Koprc osmukamo in ga nekaj prihranimo za okrasitev. Kumare in koprc zmeljemo in zmešamo z juho, limoninim sokom in žlico kisle smetane. Solimo, popramo, dodamo muškatni orešček. Za pol ure juho postavimo na hladno. Preostale kumare na drobno zrežemo. Lososa narežemo na trakove. Juho nalijemo v krožnike, na sredino damo nekaj lososa in kislo smetano. Potresemo s koprcem.

Avokadova juha s kozicami

Sestavine za 1 osebo: polovica majhnega zrelega avokada, 1 žlica limetinega soka, 100 ml lahkega mleka, 100 ml pinjenca, sol, poper, 1 žlička olja, 3 kozice, polovica rdečega feferona in 3 vejice mete. Priprava: Avokado olupimo in meso zrežemo. Pokapljamo ga z limetinim sokom. Dodamo mleko in pinjenec ter vse ukašimo. Solimo, popramo. Za eno uro postavimo na hladno. Olje segrejemo v ponvi in popečemo kozice. Feferon na tanko narežemo. Meto sesekljamo. Pol je dodamo juhi in še enkrat ukašimo. V juho damo kozice ter potresemo s feferonom in meto.

Juha s papriko in ingverjem

Sestavine za 1 osebo: 1 šalotka, pol stroka česna, 10 g ingverja (korenine), 1,5 rdeče paprike, 1 žlička olivnega olja, rdeča paprika v prahu, sol, poper, 250 ml zelenjavne juhe, 1 vejica peteršilja ter 1 žlica kisle smetane. Priprava: Šalotko, česen in ingver olupimo in sesekljamo. Papriko narežemo na četrtine, olupimo, odstranimo semena in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje in 5 minut dušimo šalotko, česen, ingver, papriko. Potresemo s papriko v prahu. Solimo, popramo. Zalijemo z juho in 12 minut kuhljamo. Peteršilj sesekljamo. Juho ukašimo, in ko se ohladi, jo še za 45 minut postavimo v hladilnik. Solimo, popramo in že v krožniku dodamo kislo smetano ter potresemo s peteršiljem.