Najboljša prijatelja

FOTO in VIDEO: Mačka, ki sledi lastniku v ocean, navdušila številne

A.S.
22. 9. 2019, 09.30
Deli članek:

Pravijo, da mačke ne marajo vode, kar pa v primeru Gracie zagotovo ne drži.

Instagram (osebni profil)
Gracie in njen lastnik Mike

Mike Usher z otoka Saint John (v sklopu Deviških otokov) je v razpoki enega od mestnih zidov našel mačjega mladiča. Povsem prestrašen se je skrival pred ljudmi, Mike pa ni želel obupati. Odnesel ga je domov in ugotovil, da mladič ni on, temveč ona. Mačko je poimenoval Gracie, njuno prijateljstvo pa se je takrat začelo. »Izgubila je mamo, izgubila je svojo družino, jaz pa sem potreboval prijatelja oziroma prijateljico. Usojeno nama je bilo,« je za The Dodo povedal veseli lastnik.

Ker je Mike zelo aktiven posameznik, je imel slabo vest vsakič, ko je Gracie pustil doma, zato se je odločil, da bo mačka z njim, ne glede na to, kam se bo odpravil. Gracie pa je presenetila vse. Usherja namreč spremlja kamorkoli gre, tudi v morsko vodo. Po plavanju Mike poskrbi, da z Gracie spere slano vodo in jo nato popivna z brisačo. Mačka pa je vajena tudi sprehodov na povodcu.

Ker je navdušila številne druge kopalce, se je Mike odločil, da ustvari profil na instagramu, kjer bo objavljal fotografije njegovega ljubljenčka. Gracie pa ima trenutno že več kot 50 tisoč sledilcev.