Živahna lička

Oblaček rožnate sence za neustavljivo privlačnost

T.D.
21. 9. 2019, 16.00
Deli članek:

Od bleščeče škrlatne do kitajsko rdeče – na jesen je senčenje lic obvezno! Kajti umetniki kozmetike vedo, da nič ne učinkuje zapeljiveje kot oblaček sence na ličnicah.

dreamstime
Zasijte kot PRAVA DIVA! Zvečer ste lahko pri nanosu rdečila nekoliko drznejši. Močnejše barve z bleščečimi delci bodo obrazu vdihnile svežino, ob njih bodo zasijale tudi oči.

Z nanosom senčila za lica lahko dobesedno čarate: pravilno namazane ličnice namreč uokvirijo obraz, poudarijo konture in ustvarijo videz svežine. Pri izbiri barv skoraj ne morete zgrešiti, saj sta trenutno priljubljena tako videz dive z glamuroznimi kovinskimi odtenki kot stil gejše z značilnimi »rdečimi jabolki« na licih, še vedno pa je v modi tudi klasično ličenje lic s toplimi, svetlečimi zemeljskimi toni. Sezite po čopiču pogumno in brez pomislekov. Zaradi novih tekstur je rdečilo tako lahko nanašati kot še nikoli!

Mehko za čez dan

Čez dan nanesite na lica nevtralne barve v tankem sloju. Pomembno je, v kakšnem prostoru se urejate. Umetna svetloba barve omehča, zato jih zlahka nanesete preveč. Raje se šminkajte pri dnevni svetlobi, ki prihaja neposredno od spredaj. Če ste kljub temu na lica nanesli preveč rdečila, ga nikar ne drgnite s kože z rokami. Rajši uporabite čopič in puder, ki bo omehčal barve. Še en profesionalni nasvet: najprej nanesite šminko na ustnice, šele zatem rdečilo za lica. Tako boste natančno videli, kako intenziven odtenek potrebujete.

Močnejši toni za večer

Zvečer ste lahko pri nanosu rdečila nekoliko drznejši. Močnejše barve z bleščečimi delci bodo obrazu vdihnile svežino, ob njih bodo zasijale tudi oči. Pomembna pa je seveda pravilna tehnika nanosa. Najbolje, da na kožo izmenično nanašate puder in senčilo. Osnova naj bo vlažilni tekoči puder, sledi naj nanos senčila v smeri rasti dlačic in za konec po potrebi še rahlo prekrivanje preveč intenzivnega odtenka s pudrom v prahu.

Kakšen čopič?

Profesionalni umetniki ličenja priporočajo čopič iz jazbečjih dlak. Najbolj pogosti so navadni okrogli, gosti čopiči z zaobljeno konico, ki so primerni tudi za nanašanje bronzerja. Da pa vam bo služil kar najdlje, čopič redno čistite. Enkrat na teden ga operite s šamponom za lase in posušite na zraku.