GASILCI JUNAKI

Klemen ni prislužil nič, a je gasilcem doniral kar iz lastnega žepa

E.J.
14. 9. 2019, 20.19
Deli članek:

Najbolj herojske med prejetimi zgodbami gasilcev boste brali že prihodnji teden, z donacijo poškodovanim gasilcem in njihovim družinam pa se je izkazal pevec in voditelj Klemen Bunderla.

Planet TV
V oddaji pevec ni prislužil niti evra, a se je nato odločil sam podariti 300 evrov za pomoč poškodovanim gasilcem in njihovim družinam.

Akciji Gasilec junak smo dodali še dobrodelno noto, s katero bomo pomagali gasilcem, poškodovanim v intervencijah, in njihovim družinam. Vabimo vas, da z SMS-sporočilom GASILEC5 na številko 1919 prispevate pet evrov ustanovi Metoda Rotarja, ki pomaga prej omenjenim gasilcem in njihovim družinam.

Akcija, v kateri smo pri Novicah Svet24 skupaj s Televizijo Veseljak in Gasilsko zvezo Slovenije iskali gasilca junaka, še ni končana. Najbolj junaške med prejetimi zgodbami gasilcev bomo začeli objavljati v naslednjem tednu, s pomočjo glasovanja pa najbolj herojski podelili častni naziv gasilec junak. Ob tem pa še vedno poteka dobrodelna nota akcije, s katero lahko pomagate gasilcem, poškodovanim v intervencijah, in njihovih svojcem z SMS-donacijo ustanovi Metoda Rotarja. S svojo donacijo ustanovi v višini 300 evrov pa se je izkazal pevec in voditelj Klemen Bunderla. Nastopil je namreč v posebni oddaji Milijonar, v kateri so slovenski glasbeniki zbirali denar za dober namen, a zgodba je malo bolj zapletena.

Sašo Bizjak
Gasilci so pravi junaki današnjega časa.

IZJEMNA GESTA PO ODDAJI

Simpatičnemu pevcu se je uspelo prebiti na vroči stol, kjer je odgovarjal na vprašanja voditelja oddaje Slavka Bobovnika. Nepričakovano se je ustavil pri petem vprašanju za 300 evrov in na koncu ustanovi Metoda Rotarja, za katero je zbiral denar, ni prislužil niti evra. Nato pa je presenetil z izjemno gesto in se odločil, da jim pomaga z donacijo iz lastnega žepa. »Ah, ta nastop je bil res katastrofa. Mislim, saj neumnost ne boli (smeh), ampak denar sem zbiral za organizacijo in ljudi, ki so žrtvovali svoja življenja. Ni mi dalo miru, res ne. Še ko je Bobovnik po koncu mojega fiaska rekel, da bodo poskrbeli, da bo ta denar nekako že prišel do ustanove Metoda Rotarja, sem upal, da bodo morda 'tristotko' le nakazali in se potem priklopim še jaz. Tako da teh 300 evrov je najmanj, kar lahko dam, in upam, da bo to seme oziroma spodbuda še za koga,« pravi Klemen, ki se ga zgodbe herojskih reševanj dotaknejo. »Toliko enih izrednih razmer, naravnih katastrof ... Samo čakaš, kdaj bo tvoja ulica, tvoj kraj na vrsti. In potem se od nikoder pojavijo fantje in punce, ki brez oklevanja rešijo kožo popolnim neznancem. V času, ko se pogosto živi drug mimo drugega, je to še tisti žarek človečnosti, ki daje upanje.«