Uspešnica

V delu že dve predzgodbi Igre prestolov

B.K.
13. 9. 2019, 09.48
Posodobljeno: 13. 9. 2019, 10.19
Deli članek:

V delu naj bi bila predzgodba priljubljene televizijske serije Igra prestolov. V njej bomo sledili kraljevi rodbini Targaryen, ki je dolga stoletja vladala fantazijskemu kontinentu Westeros.

Game of thrones
Emilia Clarke je v seriji Igra prestolov odigrala vlogo Daenerys Targaryen.

Več ameriških medijev poroča, da je v delu nova televizijska serija, postavljena v fantazijski svet Pesmi ledu in ognja, ameriškega pisatelja Georga. R. R. Martina.

Kontinent Westeros (ali Zahodje, v slovenskem prevodu knjig) smo na malih ekranih spremljali do letos, ko se je zaključila priljubljena serija Igra prestolov. V televizijski hiši HBO so že dlje časa namigovali, da se bodo ob zaključku zgodbe, ki je bila delno osnovana po Martinovih knjigah, lotili snemanja vsaj ene serije, postavljene v isti svet.

Odločili naj bi se za zgodbo o rodbini Targaryen, ki iz daljne dežele Valyria, na zmajih pripotuje v Westeros in tam vzpostavi več stoletno vladavino. Zgodba, ki naj bi bila znova deloma osnovana na Martinovi knjigi Ogenj in kri, naj bi govorila o zloglasni rodbini in njenem zavojevanju Westerosa. Zgodba v seriji naj bi se odvijala 300 let pred zgodbo, ki smo ji sledili v Igri prestolov.

Še ena serija, postavljena v isti svet, pa je že v produkciji. V tej bomo sledili zgodbi, ki se odvija tisoč let pred dogodki v Igri prestolov. Osredotočala se bo na izvor Westeroške rodbine Stark ter na razvoj zlobnih Belih hodcev. V seriji bo igrala britanska igralka Naomi Watts.