Napaka

Ni takoj preveril računa! Izkazalo se je, da je pil pivo za 60 tisoč evrov

R.T.
11. 9. 2019, 09.43
Posodobljeno: 11. 9. 2019, 10.27
Deli članek:

Avstralski novinar Peter Lalor je pred dnevi v hotelu v Manchestru naročil pivo. Račun ga je presenetil.

Peter Lalor / Twitter
Ekstremno drago pivo. Pomotoma.

Pivo znamke Deuchers IPA naj bi stalo 5,5 funta (dobrih 6 evrov), natakarica pa mu je prinesla račun. Lalor ji je rekel, da ga ne potrebuje, ko pa je ob šanku kasneje s kartico plačeval, je kar tako vprašal, koliko je stal zapitek. Natakarica je preverila in se začela hihitati. Pivo naj bi stalo 55,315 funtov!

Lalor je ohranil mirne živce in smisel za humor. Za časnik The Australian je povedal, da mu je »šesti čut« takoj dal vedeti, da je nekaj narobe. Natakarica mu je obljubila, da bo takoj popravila napako. Stekla je do upravnika hotela, ki je zagotovil, da bodo »zadevo rešili«. 

Minila sta dva dneva, Laler je v miru pokrival tekmovanje v kriketu, ko ga je po telefonu poklicala žena. Sporočila mu je, da je na njunem skupnem računu »zmanjkalo« 55 tisoč funtov. Za nameček so mu za opravljeno transakcijo s kartico Visa zaračunali še 1000 funtov.

Upravnik hotela se mu je opravičil in zagotovil, da bodo primer v sodelovanju z banko rešili v čim krajšem času.

Ker pa Lalor poleg športa občasno piše še o hrani in pijači, mu je peripetija prišla prav. Ne le da je bilo pivo dobrega okusa, zapisal je, da je to najdražje pivo, ki ga je in ga bo kadarkoli pil.