Tudi jekleni konjiček po silno razburljivem in razgibanem poletju potrebuje nekaj nege in pozornosti. Čez poletje so se v avtu nabrali drobni kamenčki, posušena trava in seveda prah in pesek, ki so ga za seboj pustile brisače, hladilne torbe in otroške igrače. Poznate vse trike, kako se znebiti peska in očistiti notranjost, da bo avto videti kot nov?

Krpa iz mikrovlaken

Seveda je še zmeraj najboljša rešitev za čiščenje notranjosti močan sesalnik, a če ga nimate pri roki, lahko umazanijo očistite tudi na druge, precej preproste, a učinkovite načine. Izjemno uporabne so krpe iz mikrovlaken, s katerimi močno podrgnete po preprogah in mestih, kamor se je »zažrl« pesek. Krpe bodo pobrale pesek skupaj z lasmi, dlako in prahom. Namesto krpe lahko uporabite tudi robček za sušilni stroj.

Sirkova krtača

Ste že pozabili nanjo? Še kako koristna je! Sirkova krtača ali kaka druga krtača z močnejšimi ščetinami bo hitro opravila z nesnago, ki se je zažrla v pragove in preproge v vašem avtomobilu. Močno podrgnite, tako boste dvignili zrna peska z vlaken preproge, obenem pa izruvali tudi večino posušene trave in drobnih kamenčkov.

Pločevinka s stisnjenim zrakom

Seveda ne pozabite očistiti tudi drobnih rež in dizajnerskih linij, ki vašemu jeklenemu konjičku dodajajo prav poseben pečat. Če teh težko dostopnih mest ne morete očistiti s krpo iz mikrovlaken ali s sesalcem, uporabite pločevinko s stisnjenim zrakom. Ta bo razpihala večino nečistoč na prosto in poskrbela, da bodo tudi težko dostopni deli brez trohice prahu in umazanije.