Zanimivosti

V nekaj minutah kar doma do urejenih in negovanih nohtov

T.D.
8. 9. 2019, 12.40
Deli članek:

Ker so menda tako kot oči tudi roke ogledalo človeka, je prav, da jih spravimo v red. Za to potrebujemo le dobrih petnajst minut.

Profimedia
Vsako leto je modna druga oblika.

Tako za moške kot za ženske je osnovna nega nohtov enaka. Ohranjajte jih čiste, pristrižene tako, da vas oblika ne ovira pri vsakdanjih opravilih; nekateri imajo radi daljše, drugi pa bolj praktične krajše, celo toliko, da so brez bele konice. V drogerijah je na voljo veliko izdelkov za urejanje nohtov, a v resnici potrebujete le nekaj preprostih pripomočkov in željo po urejenosti.

Štirje koraki do nohtov, ki si jih želi vsaka ženska

Prvi korak: temeljito si umijte roke in jih osušite. Nohte si pristrizite na želeno dolžino, ki naj bo na obeh rokah usklajena. Vedno začnite pri mezincu in nadaljujte proti palcu. Drugi korak: nohte spilite, da odstranite ostre robove, in jih oblikujte po želji. Tretji korak: ko so vaši nohti oblikovani, se posvetite obnohtni kožici. Če je zrasla čez nohtno ploskev, jo nežno potisnite nazaj. Pred tem jo zmehčajte z uporabo losjona. Obnohtne kožice nikar ne strizite. Četrti korak: po želji lahko na nohte nanesete lak.

Manikira po navdihu znanih čevljev

Veliko preprostejše za uporabo in tudi cenovno ugodne so nalepke za nohte, ki vam bodo prihranile krašenje nohtov z lakom. Nalepke zagotavljajo manikiro v samo nekaj sekundah. So prožne in se raztegnejo tako, da se prilegajo nohtu. Za piko na i pa vam predstavljamo še manikiro po navdihu oblikovalca čevljev z rdečimi podplati Christiana Louboutina. Zanjo potrebujete rdeč in črn lak za nohte. Rdečo barvo nanesete na spodnji del konice nohta, ki raste čez blazinico, črno pa na vso zgornjo površino nohta. Zaključite z nadlakom, ki ga nanesete tako na črni kot rdeči lak.

Prestiž tudi na nohtih

Če prisegate na najbolj vroče in modne trende, si boste gotovo privoščili manikiro kaviar. Naredite si jo tako, da na sveže nalakirane nohte potresete mini biserčke v črni, beli ali pisani različici. S to manikiro boste vedno v stilu, vaši nohti pa v središču pozornosti. 

SUPER 5: Pripomočki za urejene nohte

Ščipalniki za nohte niso dragi, zato si privoščite najboljšega, kar jih najdete. Pri dobrem ščipalniku ne boste potrebovali veliko moči, ko ga boste stiskali.

Pilica je lahko kovinska, kristalna ali steklena. Steklene pilice so obojestranske, nohte ščitijo pred lomljenjem in cepljenjem ter jih med piljenjem krepijo, čistijo pa se z vodo.

Majhna ščetka za čiščenje nohtov pomaga odstranjevati umazanijo, ki zaide pod noht ter v reže med nohtom in kožico. Z njo boste črne delce zlahka odstranili.

Pripomoček za potiskanje obnohtne kožice, s katerim lahko razraščeno obnohtno kožico nežno potisnete z nohtne ploskve. Praktična je takšna iz nerjavečega jekla.

Po želji dajte nohtom sijaj z lakom za nohte (vključno s podlakom in nadlakom) ali jih obarvajte v modne odtenke in posujte z bleščicami.