Zanimivosti

Za piko na i pa #FUKSi!

Oglasno sporočilo
29. 8. 2019, 12.03
Posodobljeno: 29. 8. 2019, 12.08
Deli članek:

Festivalsko poletje se končuje v Ljubljani: v Tobačno prihajajo Morales, Sladica, Klemen Klemen, Marina Martensson ... po Ultri, Sonarju in Coachelli pa tudi Röyksopp!

Fuksi
Fuksi

Zadnji avgustovski vikend (30. in 31. 8.) tradicionalno prinaša velik žur v prestolnici, letos ga bo zapolnil 3. Festival urbane kulture Slovenija agencije Collegium Mondial Travel. Po lanskih navdušujočih nastopih Morcheebe, Umeka, Ten Wallsa in drugih mojstrih, prinaša letošnje druženje pod zvezdami na tovarniškem dvorišču nove udarne zgodbe: grammyjevec David Morales in ekipa Pure Oldies Goldies vas prvič pri nas vabijo na 'oldies goldies open air bloc party', na katerem vas bodo popeljali v New York 80. in 90. let, ko se je tam medil house.

Sobota pa bo v znamenju spajanja žanrov: v najbolj vroč poletni koncertni kvart v prestolnici prihajata norveška serijska ustvarjalca hitov, Röyksopp, ki sta pred desetletjem navdušila v Križankah, tokrat pa bo njun nastop ogrela Sladica, v kateri se bosta DJ Zedsu pridružila še Klemen Klemen in švedska pevka Marina Martensson.


Norveški duo RÖYKSOPP

je svet osvojil s kupom brezčasnih albumov in kompilacij, zdaj izdaja serijo singlov Lost Tapes, lestvice pa opustošil s hiti So Easy, Eple, Poor Leno, Remind Me, Sparks, Only This Moment, 49 Percent, What Else Is There, Happy Up There, The Girl and the Robot, Do it Again, Sordid Affair, Never Ever ...

Fuksi
Fuksi

Za ustvarjanje je prejel MTV Music Award, dve nominaciji za grammy, obdelal muziko Lady Gaga, Queens of the Stone Age, Coldplay, Petra Gabriela ... nastopa pa tudi na največjih festivalih po vsem svetu.