Zanimivosti

Ljudje me imajo radi

Oglasno sporočilo
9. 9. 2019, 08.45
Deli članek:

“Dober občutek je, ko vidiš, da ti ljudje zaupajo. Poskrbim, da se lahko zanesejo name, zato me imajo radi.” Klemen Ahačič je zavarovalni zastopnik pri GRAWE zavarovalnici.

Promocijsko gradivo
Pri GRAWE verjamejo, da zadovoljne stranke potrebujejo zadovoljne zaposlene, zato vanje vlagajo veliko in še več!

Sproščen, radoveden, navdušen. Ob njem začutiš prav posebno energijo in tema o delu zavarovalnega zastopnika  postane neverjetno zanimiva. Zamika te, da bi tudi ti opravljal delo, ki bi te tako močno izpopolnjevalo in osrečevalo.

Kakšen nasvet bi dali nekomu, ki razmišlja, da se pridruži družini GRAWE?

Moj ključen nasvet je: pogumno! Delo je neverjetno izpopolnjujoče. Splošno načelo, da imamo ljudje radi tiste, ki so na voljo v težkih trenutkih, se v zavarovalniškem poslu izkaže za 100-% resnico.

Klemen Ahačič
Klemen Ahačič, zavarovalni zastopnik pri GRAWE zavarovalnici.

Delo v GRAWE zavarovalnici je delo, pri katerem sicer vlagaš sebe in svojo energijo, vendar hkrati dobivaš neposredne pozitivne povratne informacije s strani svojih strank. Če delam za druge, delam tudi zase. Vsaka skrb, kako bo nov zavarovalni zastopnik pridobil stranke, je odveč. Te pridejo same, podpore s strani tima pa imaš resnično veliko. Seveda se moraš pri svojem delu truditi. Pomembno je slediti zastavljenim ciljem in jih resnično izpeljati. Na začetku to gotovo pomeni polno delo, 8 ur, včasih kakšno uro več. GRAWE je odličen delodajalec, ceni vložen trud in vse ugodnosti, ki jih nudi, so resnično na mestu. Tudi v začetku karierne poti vam GRAWE zavarovalnica nudi vse – od nagrad do raznih izobraževanj, pomoči zastopnikov, ki že delajo dalj časa, in mentorjev.

Za tovrstno delo moraš biti komunikativen in vztrajen, nenazadnje pa tudi prepričljiv. Svoje znanje in poznavanje ponudbe zavarovalnice moraš ves čas nadgrajevati. Če se hočeš poslu resnično posvetiti in uspeti, moraš delati samo to. Seveda na začetku zavrnitev boli, vendar s časom pridobiš tršo kožo.

Promocijsko gradivo
Za zaslužek pri GRAWE ni meja - plačani boste za to, kar boste naredili.

Kako se vam zdi, da okolje sprejema GRAWE in vaše delo? Kako na vašo zgodbo gleda okolica?

V začetku, ko me ljudje v okolici še niso poznali, mi ni nihče verjel, zaupal. Nisem imel izkušenj. Počasi pa so se začeli prvi uspehi in ob poštenem delu te ljudje dojemajo kot poštenega. To je velika vrednota, ki prinaša številna priporočila. Ljudje te spoštujejo, če ti spoštuješ njih. Ko so me ljudje spoznali in videli, da sem zanje vedno naredil korak dlje, da mi je bilo mar, so mi začeli zaupati. In nove stranke so me začele iskati same. V začetku nisem bil navdušen, da sem zavarovalni zastopnik, danes pa lahko rečem, da je to moja sanjska služba.

5 dobrih razlogov, zakaj se zaposliti pri GRAWE: 
1. Varna zaposlitev: GRAWE se lahko ozre na skoraj 200-letno zgodovino, obenem pa je zavarovalniška panoga je trenutno v razcvetu. Navedena dejavnika pričata o tem, da je ta zaposlitev varna tudi v kriznih časih.
2. Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem: prilagodljiv delovni čas.
3. Kratke delovne razdalje: z več kot 19 poslovalnicami po vsej državi vaše delovno mesto ni nikoli daleč od doma.
4. Samostojno delo: pri GRAWE nadrejeni zaupajo svojim sodelavcem in jim dajejo na voljo dovolj priložnosti, da lahko samostojno dosežejo dogovorjene cilje.
5. Novinci, dobrodošli: novincem brez izkušenj v panogi omogočamo specializirano usposabljanje (za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika), prav tako pa jih celovito podpiramo na njihovi karierni poti v podjetju. 

Prihajam iz družine, ki ni imela najboljšega mnenja o zavarovalnicah. V tistem času, ko sem se preselil v Trebnje, tam še ni bilo GRAWE zavarovalnice. Na začetku mi je bilo zato malo težje, saj GRAWE še ni imel ustrezne prepoznavnosti in zaupanja. Z dobro ponudbo, s pozitivnim odnosom do strank in popusti sem uspel vzpostaviti ustrezno sliko o svojih vrednotah, ki so hkrati vrednote GRAWE zavarovalnice. Zadovoljen sem, ker me ljudje poznajo in z veseljem pozdravijo tudi na ulici. Vsakega upam pogledati v oči, ker vem, da delam dobro in prav.

Danes je večina ljudi v moji bližini vesela zame, kakšen pa mi tudi zavida, ko dobim finančno nagrado ali pa mi zavarovalnica omogoči izlet v tujino.

Kateri so bili glavni vzroki, da ste postali zavarovalni zastopnik?

Ko sem se prijavil za delo v GRAWE zavarovalnici, tega podjetja nisem dobro poznal. Pred tem sem bil zaposlen v podjetju, kjer sem delal fizično in za malo denarja. Želel sem delati kot komercialist, saj me je privlačilo delo z ljudmi. Nekaj časa sem po spletu iskal zaposlitve, nikoli pa nisem pomislil na zavarovalnico. Po priporočilu prijatelja sem nekega dne prejel klic z GRAWE zavarovalnice. Z začetnim rahlim nezaupanjem, ki se je potem prevesilo v veliko navdušenje, sem stopil na novo karierno pot. Šel sem na razgovor, čez nekaj dni pa sem že pričel z delom. Sledila so mnoga izobraževanja. Na razgovoru sem svojemu sedanjemu vodji celo rekel, da nisem prepričan, če sem pravi za to delo, on pa je v meni očitno prepoznal potencial, za kar se mu večkrat zahvalim. Vseskozi me je motiviral in mi pomagal, da sem prišel do rezultatov in točke, kjer sem sedaj. Sicer pa so mi pomagali tudi drugi v podjetju, res je veliko timskega dela.

Zakaj ste zadovoljni kot zavarovalni zastopnik pri GRAWE in ne pri kateri drugi zavarovalnici?

V času, odkar delam pri GRAWE, sem prejemal ponudbe za delo tudi od drugod, vendar pa nikakor ne bi zamenjal službe, ker sem preveč zadovoljen. Navajen sem tima, rednih plačil in številnih ugodnosti, ki jih nudi GRAWE. To je vse, kar potrebujem v življenju. Da pridem v službo, se razumem z drugimi, mirno delam in imam na koncu meseca nakazano plačilo, ki nudi varnost. V GRAWE vidim številne priložnosti, hkrati pa varnost, kar pomeni, da bom še dolgo zvest.

Prijateljica mi je na začetku kariere dala neverjetno dober nasvet, moto: »Dobiti moraš desetkrat NE, da temu sledi en dober JA.« Zame to pomeni, da me zavrnitev nikoli ne potolče, ker vem, da bom z naslednjim JA dobil dovolj energije za prav vse izzive, ki sledijo!«

PRIJAVI SE >>> TUKAJ!