Zanimivosti

Nuša Derenda: Sem ponosna ambasadorka za dobro otrok!

ns
20. 8. 2019, 10.36
Posodobljeno: 20. 8. 2019, 10.53
Deli članek:

Priljubljeno pevko Nušo Derenda, ki je v zadnjem času praznovala kar nekaj ogroglih obletnic, prvega septembra čaka še en jubilej. Kot ambasadorka bo že deseto leto zapored nastopila na priljubljenemu Čarobnemu dnevu v Arboretumu, katerega del je bila tudi ob njegovem nastanku leta 2009 in mu je ostala zvesta že deset let.

Mediaspeed
Priljubljena pevka pravi, da uživa ob pogledu na družine, ki sproščeno preživljajo te res "čarobne dneve" ,ki so vsekakor nekaj posebnega!

Po Arboretumu Volčji Potok se bodo prvo nedeljo v septembru zopet razlegali otroški kriki navdušenja. V čarobnih kotičkih zelene dežele se namreč obeta barvito dogajanje za vso družino, saj bo poskrbljeno za ustvarjalne rokice, športne navdušence, ljubitelje živali, adrenalina in glasbe, kjer bodo nastopili številni zvezdniški glasbeniki, med njimi tudi priljubljena pevka Nuša Derenda, ki je tudi ambasadorka Čarobnega dne, saj na tem dogodku nastopa že od začetka, od leta 2009. "Seveda se že zelo veselim letošnjega Čarobnega dne, ki v Arboretumu praznuje že 10. rojstni dan. Vedno je zelo pozitivno vzdušje in uživam ob pogledu na družine, ki sproščeno preživljajo te res "čarobne dneve, ki so vsekakor nekaj posebnega! Še posebej v Volčjem potoku, kjer je veliko dogajanja, lep ambient, dobra organizacija, igre, glasba, ples in ljudje, ki izžarevajo veselje," je povedala Nuša Derenda, se veseli, da bo Čarobnemu dnevu skupaj z drugimi glasbeniki zapela vse najboljše.

arhiv Čarobni dan in Mediaspeed
Nuša bo 1. septembra ponovno zapela na že jubilejnem, desetem Čarobnem dnevu.

SKRIVNOST JE V DOBRI VOLJI

Nuša, ki bo že deseto leto zapored del pravljične zgodbe Čarobnega dne v Arboretumu, pravi, da jo vsako leto znova navduši prav dobra volja otrok in plemeniti, dobrodelen namen organizatorke. "Z organizatorko Barbaro Novak sem sodelovala še preden se je lotila tega projekta. Z idejo, kako si je vse skupaj s svojo ekipo zamislila in njeno "zagnanostjo", naju je z možem Frenkom, ki že tudi vseh deset let sodeluje pri Čarobnem dnevu z ozvočenjem za nastopajoče, prepričala že na začetku. Takšen projekt ni lahko izpeljati in res sta potrebni vztrajnost in veliko dobre volje. Mislim,da ravno zaradi tega Čarobni dan po desetih letih še živi. Komaj čakam, da 1. septembra v Arboretumu skupaj zapojemo vse najboljse, Čarobnemu dnevu pa želim srečno še na mnogo čudovitih čarobnih dni," je še povedala Nuša Derenda, ambasadorka Čarobnega dne. Nad Nušo je navdušena tudi Barbara Novak, "mama" Čarobnega dne: "Nuša Derenda je z nami res že od vsega začetka in za to zvestobo smo ji neizmerno hvaležni – ravno tako tudi Alenki Gotar, Nuški Drašček, Evi Černe, Rebeki Dremelj in še bi jih lahko naštevala. Naj poudarim, da se vsi nastopajoči odpovejo honorarju, saj je dogodek dobrodelen. Čarobni dan je najprej doživetje za vso družino – na enem mestu želimo staršem in otrokom ponuditi in pokazati tisto najboljše, kar lahko damo otroku v obdobju odraščanja. Na vsaki prireditvi organiziramo tudi dobrodelno akcijo, ki je do danes že več kot 3.500 otrokom iz socialno šibkejših družin in nadarjenim otrokom omogočila brezplačen obisk raznih obšolskih dejavnosti. Vsa društva in klubi, ki sodelujejo na prireditvi, imajo možnost brezplačne predstavitve, v zameno pa podarijo otrokom celoletni brezplačni obisk dejavnosti, ki jo nudijo," je še poudarila Novakova in doda: "Poleg tega vzpodbujamo tudi naše poslovne partnerje, da znotraj prireditve Čarobni dan izvedejo še dodatne dobrodelne akcije. Tako npr. Lidl Slovenija zadnja leta v Arboretumu pripravlja dobrodelno akcijo za Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Če otroci opravijo določeno število aktivnosti v Deželi Zdravka Lidla, prispevajo 1 eur v mošnjiček, katerega končna vrednost običajno znaša več kot 2500 eur. Ja, toliko otrok sodeluje v enem dnevu v Deželi Zdravka Lidla, Lidl Slovenija pa podari ta znesek v obliki hrane ZPMS. Seveda si želimo, da bi bilo še več podobnih dobrodelnih akcij z ostalimi partnerji na vsakem Čarobnem dnevu."

arhiv Čarobni dan in Mediaspeed
Organizatorka Čarobnega dneva Barbara Novak obljublja, da bo v Arboretumu letos to največja rojstnodnevna zabava v Sloveniji, kjer bo polno nastopajočih, tudi akrobati Dunking Devils.