Mornarski pozdrav

Med iskanjem lesa za kurjavo našel 50 let staro pismo v steklenici

R.T.
19. 8. 2019, 09.02
Posodobljeno: 19. 8. 2019, 09.09
Deli članek:

Tyler Ivanoff je ob obali zahodnega dela Aljaske iskal les za kurjavo, našel pa je steklenico, v kateri je bilo 50 let staro sporočilo.

Tyler Ivanoff
Ob obali Aljaske je našel steklenico, v kateri je bilo pismo.

Ivanoff je dejal, da se je moral kar potruditi, da je odčepil steklenico. Pomagal si je celo z zobmi, tako ga je gnala radovednost. Ko jo je odprl, jo je poduhal. Za časnik The Nome Nugget je povedal, da je še vedno dišala po vinu oziroma alkoholu, notranjost pa je bila suha.

Sporočilo na listu je bilo zapisano v ruščini, v cirilici, zato je na facebooku zaprosil za pomoč pri prevodu. Izkazalo se je, da je pismo 20. junija 1969 napisal kapitan ruske ladje Sulak.»Pozdravljeni. Z dalnjega ruskega vzhoda, ladje VRFX Sulak. Pozdravljam najditelja steklenice in ga prosim, naj v imenu posadke to sporoči na naslov Vladivostok - 43 BRFX Sulak. Želimo vam obilo zdravje in dolga leta srečnega plutja,« se glasi sporočilo.

Ko so ruski mediji izsledili kapitana ladje Sulak Anatolija Botsanenka, je ta prešernega razpoloženja potrdil, da gre za njegovo pisavo. »To je moja pisava. Zagotovo,« je dejal 86-letni Botsanenko, ki je bil kapitan te ladje od leta 1966 do 1970.