Krompir z začimbami

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg mladega krompirja
  • 1 dl olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlička mletega koriandra
  • rožmarin
  • 1 limeta
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička mletega muškatnega oreščka
  • sol po okusu

Priprava
Krompir dobro operemo in narežemo na pol centimetra debele rezine take velikosti, da se nam ne bodo izmuznile skozi rešetko žara. Rezine stresemo v skledo, posujemo z vsemi začimbami, prelijemo z oljem ter sokom limete in previdno z rokami premešamo. Pečemo na dobro segretem žaru.
Odličen je krompir tudi v pečici. Če ga pripravljate tako, mu dodajte še češnjev paradižnik in rožmarin.

Veganska majoneza bo navdušila!

Pečena polenta s špinačo
Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g špinače
  • 1 strok česna ali česen v prahu za posip
  • 2 žlici kokosovega masla
  • 200 g polente
  • gobice
  • 100 g tofuja
  • čebula
  • ščepec curryja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici veganske majoneze Omegol

vegan-spinach-mushroom-polenta-pie-8(pp_w828_h1146)
Promocijsko gradivo
Polenta z gobicami in špinačo

Priprava:
Špinačo očistimo in operemo. Stresemo jo v rahlo osoljen krop in blanširamo, da ovene. Nato jo odcedimo in grobo sesekljamo. Tofu narežemo na majhne kocke.
Nižji pekač obložimo s prozorno folijo. V loncu zavremo pol litra vode, jo rahlo solimo, dodamo žličko kokosovega masla in vmešamo polento. Kuhani polenti primešamo špinačo ter ostale začimbe, gobice ter česen v prahu.
Polento razporedimo po pekaču ter jo damo v pečico za 15 minut na 180 stopinj. Ko je gotova, ji zraven priložimo vegansko majonezo in postrežemo s popečenim tofujem.