Zanimivosti

Dobrote na veganskem pikniku

Oglasno sporočilo
7. 8. 2019, 09.25
Posodobljeno: 7. 8. 2019, 09.49
Deli članek:

Svoje goste presenetite z izbranim menijem, ki ne bo vseboval mesa, kljub temu pa si bodo oblizovali prste pri teh dobrotah z žara!

Promocijsko gradivo
Pečen krompir, pri katerem se bodo oblizovali vsi gostje!

Krompir z začimbami

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg mladega krompirja
  • 1 dl olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlička mletega koriandra
  • rožmarin
  • 1 limeta
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička mletega muškatnega oreščka
  • sol po okusu

Priprava
Krompir dobro operemo in narežemo na pol centimetra debele rezine take velikosti, da se nam ne bodo izmuznile skozi rešetko žara. Rezine stresemo v skledo, posujemo z vsemi začimbami, prelijemo z oljem ter sokom limete in previdno z rokami premešamo. Pečemo na dobro segretem žaru.
Odličen je krompir tudi v pečici. Če ga pripravljate tako, mu dodajte še češnjev paradižnik in rožmarin.

Promocijsko gradivo
Veganska majoneza bo navdušila!

Pečena polenta s špinačo
Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g špinače
  • 1 strok česna ali česen v prahu za posip
  • 2 žlici kokosovega masla
  • 200 g polente
  • gobice
  • 100 g tofuja
  • čebula
  • ščepec curryja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici veganske majoneze Omegol

Promocijsko gradivo
Polenta z gobicami in špinačo

Priprava:
Špinačo očistimo in operemo. Stresemo jo v rahlo osoljen krop in blanširamo, da ovene. Nato jo odcedimo in grobo sesekljamo. Tofu narežemo na majhne kocke.
Nižji pekač obložimo s prozorno folijo. V loncu zavremo pol litra vode, jo rahlo solimo, dodamo žličko kokosovega masla in vmešamo polento. Kuhani polenti primešamo špinačo ter ostale začimbe, gobice ter česen v prahu.
Polento razporedimo po pekaču ter jo damo v pečico za 15 minut na 180 stopinj. Ko je gotova, ji zraven priložimo vegansko majonezo in postrežemo s popečenim tofujem.