Pica in pivo za pet evrov

FOTO: Tudi takšne so cene na hrvaški obali!

G.G.
5. 8. 2019, 09.51
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 09.58
Deli članek:

V poletnih dneh smo kar pogosto poročali o visokih cenah v lokalih na hrvaških obali. Ponekod so cene res kar zasoljene, brez težav pa je najti lokale z »normalnimi« in zelo ugodnimi cenami.

Bralka Špela
Cenik, ob katerem žejnemu turistu zaigra srce. Cafe Oz, denarnici prijazen lokal.
"Seveda se najdejo gostilne z nabitimi cenami, ampak saj so ceniki na voljo pred vhodom - pogledaš in če je predrago greš naprej," pravi naša bralka, ki dopustuje v Makarski. 

»Dokaz! Na Hrvaškem dvojne cene!«, »Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, zadnjič in nikoli več: cene, od katerih se zvrti!«, »Se šalijo? Na plaži na Krku zaračunavajo senco«, »Alka Vuica: Dopusta na Hrvaškem si ne morem privoščiti«.

To so naslovi člankov, ki smo jih navrgli bralcem. Primeri so resnični, nemara ekscesni, v oči bijoči in kot nalašč za zgražanje. Zato tudi do neke mere razumemo nezadovoljstvo bralke, ki nam je sporočila, da je »razočarana« nad našim »blatenjem sosedov Hrvatov«.

Kot primer prijaznejših cen nam je poslala cenik hrane in pijače enega od lokalov v Makarski, ki si po njenem zasluži »vse pohvale«. Izbrala je lokal Cafe OZ, ki v času med 7.30 in 19.30 ponuja dobro kupčijo. Pol litra piva za 10 kun (1,35 evra) in pica za 25 kun (3,4 evra; pa kaj, če je majhna). Sijajno, pravimo na uredništvu, in kličemo na zdravje in dober tek gostom.

Ob tem dodajamo, da bomo še naprej poročali o takšnih in drugačnih primerih in poletnih dogodivščinah z Jadranske obale. Na koncu turistične sezone pa bodo realno oceno dali statistični podatki.