Foto 1

Samozavestna drža med vstopanjem, profesionalni nasmešek na obrazu in jasen pogled v smeri hoje. Gre za tri velike elemente neverbalnega izražanja samozavesti. Upajmo, da jih bomo čim večkrat zasledili tudi na evropskem političnem parketu.

Foto 2

Lenarčičev rahel nagib naprej sicer izraža odprtost in željo po dobrem stiku, vendar to ni vedno tudi najbolje. Toga sogovornikova drža in čvrst stisk dlani med rokovanjem tokrat jasno nakazujeta, kdo je šef v tem prostoru, in to ni tisti, ki »leze« k sogovorniku.

Janez Lenarčič2
sta
Toga sogovornikova drža in čvrst stisk dlani med rokovanjem tokrat jasno nakazujeta, kdo je šef v tem prostoru, in to ni tisti, ki »leze« k sogovorniku.

Foto 3

Videz sicer uglajenega gospoda, ki je dogodku in položaju primerno stilsko urejen, kazi telefon, ki štrli skozi obleko. Tako basanje v žepe lahko toleriramo na primer pri hišniku med delom na lestvi, ne pa pri uglajenem kandidatu za evropskega komisarja. Še dobro, da ima vsaj mapo v rokah, in ne papirjev kar v žepu.

Janez Lenarčič3
STa
Videz sicer uglajenega gospoda, ki je dogodku in položaju primerno stilsko urejen, kazi telefon, ki štrli skozi obleko.

Foto 4

Kako pomembna je prava izbira očal, nam potrjuje dejstvo, da težko spremljamo pogovor z nekom, ki nas, namesto da bi očala snel, ves čas gleda nad svojimi okvirji. Pogled izpod čela (nad okvirjem) je pogost pri superiornih osebah in nas tako lahko nehote predstavlja v drugačni luči.

Janez Lenarčič4
sta
Pogled izpod čela (nad okvirjem) je pogost pri superiornih osebah in nas tako lahko nehote predstavlja v drugačni luči.